ייבוא קובץ טקסט לגוגל שיטס
-
@שמואל-ש
לא התעמקתי במה שכתבת אבל לגביsetValues
צורת העבודה היא כךfunction setValuesExample() { const sheet = SpreadsheetApp.getActive().getActiveSheet(); let values = [['a1', 'a2', 'a3'], ['b1', 'b2', 'b3'], ['c1', 'c2', 'c3']]; let startingLine = 1; let startingColumn = 1; let lineLength = values.length; let columnLength = values[0].length; sheet.getRange(startingLine, startingColumn, lineLength, columnLength).setValues(values); }
לעומת
setValue
function setValueExample() { const sheet = SpreadsheetApp.getActive().getActiveSheet(); let value = 'a1'; let line = 1; let column = 1; sheet.getRange(line, column).setValue(value); }
-
@מנצפכ כתב בייבוא קובץ טקסט לגוגל שיטס:
לא התעמקתי במה שכתבת אבל לגבי setValues צורת העבודה היא כך
function values() { const sheet = SpreadsheetApp.getActive().getActiveSheet(); let values = [['a1', 'a2', 'a3'], ['b1', 'b2', 'b3'], ['c1', 'c2', 'c3']]; let startingLine = 1; let startingColumn = 1; let lineLength = 3; let columnLength = 3; sheet.getRange(startingLine, startingColumn, lineLength, columnLength).setValues(values);}איך למעשה אני יכול לעשות את זה עם קובץ טקסט?
הפיכה למערך? ואז? -
@שמואל-ש תראה איך המערך נראה
-
-
@שמואל-ש תפרט איזה מערך זה בדיוק ואיך הוא נראה ועל פי זה צריך להכניס אותו לגוגל שיטס
-
@שמואל-ש תפרט איזה מערך זה בדיוק ואיך הוא נראה ועל פי זה צריך להכניס אותו לגוגל שיטס
חילקתי את כל שורה בטקסט לשורה במערך
צריך לחלק עוד פעם כדי שיהיה דו ממדי? -
@שמואל-ש אתה יכול לתת דוגמה?
-
-
@שמואל-ש של הקוד ושל המערך
-
@מנצפכ הקוד
function myFunction2() { const sheet = SpreadsheetApp.openById("***-i7nyDHkyKbwclw").getSheetByName('התקשרו'); const url = ('https://www.call2all.co.il/ym/api/'); const token = '07777:***'; const file = 'ivr2:12/1/ListAllInformation.ini'; var url2 = UrlFetchApp.fetch(url + 'GetTextFile?token='+token+'&what='+file); var url3 = JSON.parse(url2); var url4 = url3["contents"]; var arr = url4.split('\n'); Logger.log(arr.length); sheet.getRange("A1:AA10000").setValues(arr); }
מאיפה אני יכול להעלות את המערך?
-
-
@שמואל-ש אתה צריך להגיע למבנה של מערך עמודות ותתי מערך של שורות
כמו זה[['a1', 'a2', 'a3'], ['b1', 'b2', 'b3'], ['c1', 'c2', 'c3']]
-
@מנצפכ יש לך מושג
@שמואל-ש כתב בייבוא קובץ טקסט לגוגל שיטס:
השאלה איך הופכים כל שורה למערך לפי הסימן ,, האם רק במעבר עם לולאה על כל המערך או שיש דרך אחרת?
?
-
אני לא ממש מבין מה אתה מנסה לעשות
אתה מתכוון רק לשאול איך ממירים את מה שאתה מקבל מימות המשיח למצב כזה[ [1, 2, 3], [4, 5, 6], [7, 8, 9], ]
אם כן תתן דוגמה למה שאתה מקבל מימות המשיח (לא דווקא את אותו טקסט אפשר טקסט דומה ולא בכל האורך רק דוגמא) ותראה איזה תוצאה את רוצה שתגיע אחרי ההמרה ושהדיון יהיה רק על הדוגמה
-
אבל אח"כ ראיתי שיש גם פונקצייה בגוגל סקריפט שנקראת setValues שלמיטב הבנתי היא מיועדת להכנסת מערך לטווח תאים, אך היה לי שגיאה, כנראה כי זה לא מערך דו ממדי מוצהר, מישהו יודע איך אפשר להסתדר עם זה?
מה? אין כזה דבר
מערך דו מימדי = מערך של מערכים
כלומר אם לדוגמה יש לי טבלה של 2 שורות ו2 טורים (4 תאים), אני יעביר מערך של שני מערכים - מערך לכל שורה, עם שני איברים בכל אחד מהשני מהערכים - איבר עבור כל תא
יש כמדומני הסבר מפורט שלי בפורום תחומים, תנסה לחפש שם. -
@צדיק-תמים נכון, אבל כשאני מחלק את הטקסט עם split נהיה לי רק מערך אחד, איך אני מחלק את זה מראש למערך של מערכים-שבכל שורה יהיה מחולק כבר לתת מערכים-לפי הפסיק?
-
אם כן תתן דוגמה למה שאתה מקבל מימות המשיח (לא דווקא את אותו טקסט אפשר טקסט דומה ולא בכל האורך רק דוגמא)
התמונה לא מספיקה?
-
@צדיק-תמים נכון, אבל כשאני מחלק את הטקסט עם split נהיה לי רק מערך אחד, איך אני מחלק את זה מראש למערך של מערכים-שבכל שורה יהיה מחולק כבר לתת מערכים-לפי הפסיק?
תעשה לולאה שעוברת על כולם
אם כן תתן דוגמה למה שאתה מקבל מימות המשיח (לא דווקא את אותו טקסט אפשר טקסט דומה ולא בכל האורך רק דוגמא)
התמונה לא מספיקה?
כנראה
-
@שמואל-ש אם הבנתי אותך נכון
אתה צריך לעשות על המערך map עם split (שזה בעצם לולאה רק אלגנטי) -
@צדיק-תמים מותר לבקש הסבר יותר ברור? מה לעשות עם map הזה? מה זה יעשה?