סקר למקימי מערכות, איך אתם מקימים מערכות מרובות שלוחות והגדרות
-
בד"כ אני לא מקים באופן פעיל מערכות בימות המשיח, אבל יצא לי לאחרונה להקים כמה מערכות, וזה היה נראה לי ממש מסורבל ההקמה דרך האתר שלוחה אחרי שלוחה וכו'..
כמובן שכתבתי קצת קוד פייתון שעושה כל מיני דברים שהקלו משמעותית וקיצרו את ההליכים, אבל אז חשבתי שאולי כדאי שפשוט אעשה משהו שיקיף את הכל בצורה מסודרת במקום הטלאים שעשיתי בפייתון..
לכן ברצוני לדעת כיצד אתם, אלו שמקימים מערכות ביום-יום מתמודדים עם זה, ובאילו כלים אתם משתמשים בשביל לייעל ולזרז את הפיתוח ואת הקופי-פייסט של ההגדרות משלוחה לשלוחה.
אם יש מי שלא רוצה לכתוב בפורום אבל מוכן באישי אשמח ג"כ -
@אביי-ורבא
בקוד האקסס שקיים כאן בפורום -
@תן-חיוך-1 עם הטבלה ליצירת שלוחות?
-
אני מכין אקסל [יש לי בסיס ואני משנה לפי הצורך]
מעתיק לאקסס לוחץ ושוכח...אחרי דקה /שעה זה מוכן [תלוי כמה שלוחות נצרכות]
-
@אביי-ורבא אולי אפשר להמשיך ע"פ הרעיון של @אהרן-שובקס שמובא פה ששם העלו קובץ גוגל שיטס עם כל סוגי השלוחות הקיימות ואולי אפשר עם זה לעשות תפריט נפתח באקסס או משהו כזה או אפילו משהו יותר נוח מזה
אך הקובץ כבר לא קיים -
@מנסה הודעות מערכת, לדוג' העלת הודעת תפריט גם אפשר להגדיר דרך האקסס?
-
@שמואל-ש בעיקרון כתבתי אז לעצמי משהו מאוד בסיסי שמכניסים מספר מערכת וסיסמה, וניתן להוסיף שלוחות והגדרות בקלות, החידוש הגדול בזה זה שאת ההגדרות עצמם אין צורך להגדיר בכל פעם מחדש (כמו באקסס) אלא רק צריך לבחור תבנית להגדרות שלוחה זה נטען מקובץ טקסט שמכיל את ההגדרות המתאימות, ועשיתי כמה סוגים לכל דבר, לדוגמה תפריט בסיסי ותפריט מתקדם עם הודעת תפריט בטקסט וכו'
בנוסף ניתן להקיף ערך של הגדרה מסוימת בתבנית ב{} ואז מתאפשר לשנות אותו באם רוצים בצורה נוחה וקלילה..
יש לי תוכנית לשדרג את זה בהמשך עם אשף מתקדם וחכם ליצירת טמפלייטים של הגדרות, וייבוא של תבניות עבור מערכות שלמות בקליק אחד...
עשיתי גם יישומון קטן בפייתון שאפשר להכניס בו או לייבא אליו מאקסל רשימת שלוחות ולהריץ עליהם פקודת API לעדכון הגדרות שלוחה..
אבל כעת זה יישום קצת מסובך למשתמש הפשוט..
-
@אביי-ורבא 1.אפשר גם באקסס לעשות סוגי שלוחות מתפריט נפתח
2.מה שעשית זה רק לעצמך? -
@שמואל-ש כתב בסקר למקימי מערכות, איך אתם מקימים מערכות מרובות שלוחות והגדרות:
1.אפשר גם באקסס לעשות סוגי שלוחות מתפריט נפתח
אכן, אבל אקסס זה קצת הדור הקודם... והjs יאפשר פונקציונליות טובה יותר בהמשך..
מה שעשית זה רק לעצמך?
אני עשיתי את זה לשימוש אישי, אבל זה בהחלט מתאים לשימוש ציבורי, העניין הוא שזה יצריך עוד המון עבודה מצד התכנות, וכן רישום של כל ההגדרות והמודולים לקבצי טקסט, ככה שאין לי כרגע תוכנית לעשות את זה בחינם...
-
@אביי-ורבא אולי אפשר להמשיך ע"פ הרעיון של @אהרן-שובקס שמובא פה ששם העלו קובץ גוגל שיטס עם כל סוגי השלוחות הקיימות ואולי אפשר עם זה לעשות תפריט נפתח באקסס או משהו כזה או אפילו משהו יותר נוח מזה
אך הקובץ כבר לא קייםהאמת שרק כעת ראיתי על מה בדיוק דובר שם, ויש לי גם דבר כזה, שאמור להשתלב בהמשך במה שהבאתי למעלה..
אבל זה עובד גם באופן עצמאי..מה שיש כרגע, זה זיהוי של סוג השלוחה, לפי מה שכתוב אחרי הtype בשורה הראשונה, ואז נטענים לתפריט השלמה כל הגדרות אותה השלוחה והגלובליות, וברגע שיש בשורה כבר טקסט זה יודע לסנן את ההגדרות לפי זה...
אפשר להתרשם מזה כאן https://abaye123.github.io/YemotSettings/TemplateEditor.html
(הערה חשובה, למרות שזה בנוי כאתר, זה js vanilla ולמעשה כל הפעילות מתבצעת רק בדפדפן שלכם, ואין לזה צד שרת כלל וכלל, כך שהסיסמה והנתונים מוגנים לחלוטין)בתכנון זה גם צריך לאפשר בחירה של סוג שלוחה במידה ואין, אבל עדיין לא עשיתי את זה, מה שעוד לא עשיתי, זה להכניס את כל ההגדרות לתוך קבצי הjson שמהם הסקריפט שואב את ההגדרות, אדרבה אם חבר'ה מוכנים לעזור בשמחה.
אפשר להלביש את זה ישר על האתר של ימות המשיח עם הזרקה בtampermonkey, אבל צריך להוסיף את ההגדרות...
מצורף קובץ עם הקוד מותאם לאתר של ימות עם tampermonkey לשם הדוגמה, (יש בו קצת באגים שאין ברגיל)
abayeAutocompleteYemot_tampermonkey.js
צריך להעתיק את הטקסט כולו ולהחליף את תוכן הסקריפט החדש שפתחתם
2~1.mp4 -
@אביי-ורבא
זה מאוד יפה ונראה גם מאוד נגיש לשימוש,
אך לא הבנתי איך משלבים את זה לאתר של ימות -
@מה כתב בסקר למקימי מערכות, איך אתם מקימים מערכות מרובות שלוחות והגדרות:
אך לא הבנתי איך משלבים את זה לאתר של ימות
יש כאן הסבר
-
@אביי-ורבא ממש מאוד חזק!
כמו תמיד אתה מפתיע בפיתוחים מדהימים, ועוד יותר בתרומה חינם לציבור!
תודה רבה לך!@אביי-ורבא כתב בסקר למקימי מערכות, איך אתם מקימים מערכות מרובות שלוחות והגדרות:
אדרבה אם חבר'ה מוכנים לעזור בשמחה.
אני מוכן לעזור בששון!
במה ואיך אפשר? -
@אביי-ורבא
וואו ! זה מדהים !!!
התקנתי את זה, וזה ממש מקיל את בניית המערכות באופן מופלא ביותר !כמובן שכשיסיימו לעדכן את כל ההגדרות זה יהיה ממש דבר השלם.
-
@מה התקנתי את הקוד על התוסף אבל לא הבנתי איך הוא אמור לעבוד, מאיפה הקוד לוקח נתונים למערכת?
-
@אביי-ורבא רשם את ההגדרות בתוך הקוד,
אחרי שמשימים את סוג השלוחה ולוחצים אנטר, עולה האפשרויות של אותו שלוחה,
עשית קוטרול + S בסקריפט ? -
עשית קוטרול + S בסקריפט ?
בתכנון
-
כמו תמיד אתה מפתיע בפיתוחים מדהימים, ועוד יותר בתרומה חינם לציבור!
זה אכן לוקח קצת זמן ועבודה לעשות את זה, ועדיין גם לא סיימתי, אבל את עיקר העבודה שזה ההגדרות עדיין אנחנו צריכים לעשות כולנו ביחד,
בל"נ אני אכתוב עוד מעט הוראות והסבר כיצד להוסיף הגדרות
-
העליתי כאן פוסט בנושא חדש ומסודר לענין הזה
-
אחרי שמשימים את סוג השלוחה ולוחצים אנטר, עולה האפשרויות של אותו שלוחה,
צריך להכניס את ההגדרות של השלוחה בתוך הקוד, או שכבר יש שמה את הקודים?