נפתר השמעת הודעה אישית לפי קוד
-
@hmje22 אני רוצה שהשמיע לכל מאזין לפי קוד הודעה 'שלום ל' ואח"כ את שמו, והודעה 'ססמתך היא' והקראת ססמה נוספת אותה הוא צריך, ואח"כ מעבר לשלוחה מסויימת.
ויש לי אקסל מסודר עם כל הקודים והשמות והססמאות, אז איך אני מוציא את זה מהאקסל אוטומטי רשימה עם מה שצריך? -
@שלומל-ה האם זה מסודר לך באקסל לפי הסדר הזה?
ואם לא, אז כדאי שתכתוב איך זה אצלך באקסל שאני יוכל לכתוב לך את הקוד אם אתה רוצה... -
@hmje22
הטור הראשון זה ססמה ולא פלאפון, ואת הטור הרביעי אין לי, כי את כולם אני רוצה להעביר לאותה שלוחה, אבל תמיד אפשר לשנות את הסדר או להוסיף. -
@שלומל-ה אז כדאי שתרשום את הסדר של הטורים, כך שלא תצטרך להסתבך אחרי זה.
ותוסיף טור של השלוחה אליה ברצונך להעביר, ופשוט תגרור את זה על כל אורך הרשימה כך שהוא יהיה רשום אצל כולם, או שתרשום לי את השלוחה ואני כבר יכניס את זה אוטומטי לקוד. -
@hmje22 ואח"כ איך אני יוציא מזה את ההגדרות הנ"ל, וגם צריך להגדיר איזה מספר קובץ להשמיע (שמושמע שם או כתוב שם טקסט של 'שלום ל' ו'ססמתך היא')?
-
@שלומל-ה
את הטקסט של 'שלום ל' ו'סיסמתך היא' היא טקסט שאתה רוצה להכניס לכולם, אז לא צריך להכניס את זה בנפרד באקסל, אלא בתוך הקוד אתה כותב את זה והוא יוסיף לכולם, ואם יש דבר שיכול להשתנות מאחד לשני אז כבר כן צריך להוסיף את זה בטור בנפרד, כך שאצל כל אחד הוא יקח את מה שצריך להיות אצלו.
ואז בטור נוסף אחרי שכתבת את כל הפרטים, אתה כותב קוד שיקבץ את כל השדות + הטקסט והסדר שאתה צריך, וגורר את זה לאורך כל הרשימה, ואתה רואה שאצל כל אחד הוא כותב את הפרטים שלו, ואז אתה תופס את כל הטור ומעתיק לקובץ ההגדרות במערכת, וזהו..אבל בשביל לכתוב לך את הקוד, כדאי שתכתוב את הסדר של הטורים שנמצאים אצלך באקסל, מה אתה רוצה שיהיה כתוב התוצאה, ואז אני יכתוב לך שניה את הקוד שתוכל להשים את כולם וזה יסדר לך את זה אוטומטי...
-
@hmje22
אז ככה . הטור הראשון הוא השם, השיני הקוד שהוא צריך להקיש באתחלה, השלישי הססמה שהוא אמור לשמוע (והרביעי ומי שמעודכן אצלינו הת.ז. שלו - שאולי כדאי שזה גם קוד נוסף שיקיש באתחלה במקום הקוד הנ"ל). והחמישי הוא השלוחה איליה יעבור שהוספתי עכשיו כמו שבקשת. (אגב האם ניתן לרשום רק את השלוחה שתחת השלוחה הזאת ללא סלש כמו בכל מקום - כי זה יותר יעזור לי).
ואני צריך שכל אחד שיקיש את הקוד שבטור השני (או את הת.ז. שלו שבטור הרביעי) שהמערכת תשמיע לו 'ברוך הבא ל' ואז את השם שלו שמופיע בטור הראשון, ואז לשמוע 'ססמתך לשמעת הסכום הטעון בכרטיס היא' וישמיע את הססמה שבטור השלישי. -
@שלומל-ה דבר ראשון אם אתה רוצה שיוכלו להקיש גם ת.ז. במקום הקוד שאתה מכניס בטור השני, אז אתה צריך להוסיף את כל הת.ז. בתור זיהוי חדש, לדוגמא אם לראובן הסיסמה שלו היא
123456
והת.ז. שלו היא3132313
, ואתה רוצה שיוכל להקיש אות ת.ז. או סיסמה אחרת, אז אתה צריך בתוך קובץ ההגדרות שיהיה לך 2 שורות בשבילו, למשל123456=t-ברוך הבא לראובן, ססמתך לשמעת הסכום הטעון בכרטיס היא.d-77896.g-/5/3 3132313=t-ברוך הבא לראובן, ססמתך לשמעת הסכום הטעון בכרטיס היא.d-77896.g-/5/3
תשים לב שכל הפרטים הם אותו דבר, חוץ מהספרות בהתחלה לפני השווה שאחד זה הסיסמה שצריך להקיש, והשורה השניה זה בשביל שאם יקיש ת.ז.
לכן כדאי שתקח את כל הטבלה שבנית כמו שהיא, פשוט תעתיק אותה עוד פעם, ותקח את הטור של הת.ז. ותכניס במקום הסיסמה שרשום בטור השני, ואז תכניס את הרשימה הזאת מיד אחרי הרשימה הקודמת שיהיה ברצף כאילו זה עוד אנשים.
עכשיו תשים לב אבל שהשם ישאר בטור הראשון, הסיסמה (ובשורה נוספת הת.ז. שיהיה כמו הסיסמה - עם אותם פרטים) בטור השני, והשלוחה אליה צריך לעבור שיהיה בטור הרביעי, כי כך כתבתי את הקוד לפי איך שכבר כתבת לעיל, זאת אומרת שלמעשה הטור השלישי יכול להיות ריק עבור פעולה זו.
נ.ב. במעבר לשלוחה אחרי זה, בפשטות אמור לעבוד אם תכתוב בלי סלש בשביל שיעבור לשלוחה מתוך השלוחה הזו, אבל תבדוק אם זה עובד, לא בדקתי.ועכשיו תעתיק את הקוד הבא לטור החמישי, ואז תגרור את זה על כל אורך הטור כל כמה שיש רשומות, ואחרי זה תתפוס את כל הטור (שיש בהם תוכן), ותעתיק לתוך הקובץ במערכת.
=B2&"=t-ברוך הבא ל"&A2&", ססמתך לשמעת הסכום הטעון בכרטיס היא.d-"&C2&".g-"&E2
שים לב, שבקוד הרשימה מתחילה משורה מספר 2
אז תצטרך להעתיק את הקוד גם לשורה 2, ואם אצלך זה מתחיל בשורה אחרת, אז תעתיק לשם, ואז תשנה בקוד ב4 מקומות שיש שם את הספרה 2, לספרה שבה נמצאת השורה, ואחרי זה תגרור אותה הלאה.בהצלחה
-
@hmje22 שכחת שאת הטור השלישי הוא ססמה נוספת חדשה שלא ידוע למאזין שהמערכת משמיעה למאזין, לאחר שהוא הקיש את הקוד שידוע לו.
וגם איך מעתיקים מאקסל בצורה שבין טור לטור הוא ישים פסיק? -
@שלומל-ה איך שאני הבנתי ממך לפני זה, שהטור השלישי הוא ת.ז. למי שמעודכן, שיוכל להכנס גם עם ת.ז. במקום להקיש את הסיסמה שבטור השני, לכן כתבתי לך את הנ"ל, אם אתה מתכווין משהו אחר כדאי שתפרט יותר שאני יבין...
ולפי מה שהבאתי לך אתה לא צריך להעתיק עם פסיק בין טור לטור או משהו כזה, אתה פשוט צריך לתפוס את הטור החמישי כמו שהוא ולהעתיק לקובץ במערכת. (אם אתה צריך את הפסיק בין טור לטור בשביל משהו אחר, אז אתה עושה את זה ע"י שתשמור את קובץ האקסל כסוג csv, ואז תפתח את הקובץ דרך פנקס רשומות, ושם תראה את כל התוכן מהאקסל כשבין טור לטור יש פסיק, ותוכל להעתיק את הטקסט מהפנקס רשומות). -
@hmje22 טור ראשון השם טור שני הקוד שצריך להקיש טור שלישי הססמה החדשה שצריך לשמוע טור רביעי השלוחה לעבור. וניסיתי להעתיק את הנוסחה והוא כותב שיש בעיה.
-
במקום להשתגע תעלה או תשלח למייל את האקסל ויפתרו לך ברגע
לא ניתן כמעט להבין בהסברים כאלה אם עדיין לא הבנת
-
@שלומל-ה
תכניס בשורה 2, בטור E את הנוסחא הבאה=B2&"=t-ברוך הבא ל"&A2&", ססמתך לשמעת הסכום הטעון בכרטיס היא.d-"&C2&".g-"&D2
ואחרי זה תתפוס בריבוע הקטן בצד שמאל למטה (כמו בתמונה), ותגרור עד שתגמור את כל הרשימה.
-
@hmje22 זה עבד מיד ממש מדהים תודה רבה.
ובעצם אם יהיה לי בהמשך דבר נוסף להשמיע אז אני יוסיטור וישנה את הנוסחא של הטור והשורה ובכל בפעם זה יעבוד? -
@שלומל-ה בעקרון אם אתה מוסיף טור הכל מתעדכן בנוסחה אוטומטי, רק שתצטרך להוסיף בנוסחה את הטור החדש שתרצה להוסיף, וזה כבר תצטרך לדעת איך לעשות את זה.
או שתנסה ללמוד את הנוסחה הזאת, (שהיא בכלל לא מסובכת) ותבין את הרעיון, ותוכל תמיד להוסיף מה שתרצה. -
@hmje22 ושוב תודה רבה.
-
-
@hmje22 שכחתי היכן מופיע שהזיהוי יהא לפי קוד ולא לפי טלפון?
-
-
@hmje22 מה זה השורה הראשונה. וטוב שהבאתה את המקור.
-
@שלומל-ה זה שיהיה כניסה לפי זיהוי.
ברירת מחדל זה לפי הטלפון ואתה לא צריך להכניס כלום. אבל אם אתה רוצה לשנות למשהו אחר, אז תמיד עם ההגדרה שתרצה תצטרך לפני זה להכניס לו את השורה הראשונה שזה כניסה לפי זיהוי id, ואז אתה מגדיר לו בשורה השניה איזה זיהוי אתה רוצה.