לא נפתר רשימה לבנה - לפי כל הרשימות תפוצה
-
יש אפשרות לעשות רשימה לבנה של מי שנמצא ברשימת תפוצה.
אבל לא מצאתי אפשרות להגדיר שיבדוק בכל הרשימות, יש רק אופציה לפי רשי"ת בריר"מ או לכתוב את המספרים של הרשימות.
מישהו מכיר דרך לעשות כזה דבר? -
@ישיבישיר
מה הבעיה לכתוב את כל המספרים של הרשימות...לא נראה לי שיש לך כזה הרבה... -
@תפארת-יעקבב כתב ברשימה לבנה - לפי כל הרשימות תפוצה:
מה הבעיה לכתוב את כל המספרים של הרשימות...
אני מחפש צורה נוחה, שגם אם אני אפתח עוד רשימה בהמשך, אני לא אצטרך לעדכן כל פעם את המספרים, אלא כל פעם הוא יבדוק באופן אוטומטי האם המתקשר מופיע באחת מן הרשימות.
-
@ישיבישיר
רק בAPI -
אני אפרט מה אני צריך, בתקווה שזה יעזור למישהו לעזור לי...
יש לי כמה מודולים קטנים שעשיתי למישהו, שלא מצדיקים פתיחת קו, אז הכנסתי את זה למערכת שלי, וככה עשיתי על כמה מודולים שבניתי לאנשים אחרים, אבל אני לא רוצה שכל אחד שיש לו גישה למודול מסויים שתהיה לו גישה לכל המערכת. אז עשיתי הפניה לפי רשימת תפוצה, שעל כל מודול אני פותח רשימת תפוצה, אני מכניס שם את כל המספרים שצריכים גישה לאותו מודול, ואני עושה הפניה בשלוחה ראשית לפי רשימת תפוצה - כל רשי"ת למודול שאליו היא שייכת.
הבעיה מתחילה בהגדרה שאף אחד לא יוכל להיכנס למערכת, כי ההגדרה הזו מגדירה רשימה לבנה לפי רשימת תפוצה, אבל הרשימה בודקת רק ברשימת ברירת המחדל, ולכן גם אם הכנסתי מספר לרשימ"ת כלשהיא ששולחת את המשתמש למודול שבשלוחה 10 (לדוג'), כל זמן שהוא לא נמצא ברשי"ת בריר"מ, השיחה תתנתק. מה שגורם שיצטרכו להכניס כל מספר לרשימת ברירת המחדל במקביל לרשימה שמפנה לשלוחה הרצויה. וזה מסבך את כל ההגדרות, ולפעמים ההפניה לא עובדת כי המספר מופיע ברשי"ת אחרת, בקיצור, זה מסבך את כל העסק.מה שחשבתי זה שאפשר להגדיר את רשי"ת בריר"מ כ'כל אחד יכול לחייג' ולא כרשימה לבנה, ואז בעצם כולם יכולים לחייג, ואז מתייתר הצורך להכניס את כל המספרים גם לרשימה זו, כי בכל מקרה יוכלו לחייג. ובשלוחה ראשית אני מגדיר הגבלה לכל מי שלא רשום באחת הרשימות - הפנייה לניתוק.
הדרכים לזה הם (מה שאני מצאתי) שלושה:
1 - הפניה לפי רשימת תפוצה כשלוחה או כהטמעה בכל מודול
2 - רשימה לבנה שבודקת ברשימות התפוצה
3 - הגדרת הרשאה לכניסה באמצעות זיהוי משתמש - לפי רשימת תפוצה (זכור לי שראיתי כזאת אפשרות אך איני מוצא כרגע)מה שבעייתי בשלושתם הוא שאני צריך להכניס את כל המספרים של רשימות התפוצה, וכשאני רוצה לפתוח עוד רשימה אני צריך לזכור לעדכן אותה בכמה מקומות, (כי אם לא - הם גם לא יכללו ויופנו גם הם לניתוק.)
אם מישהו מכיר דרך להגדיר באחד מהמודולים דלעיל או במודול אחר, שיבדוק לפי כל רשימות התפוצה, ולא יצטרכו לכתוב מספרים, והכי חשוב - יתעדכן אם נפתחה רשימה חדשה, אשמח אם יסביר איך עושים את זה.
תודה רבה
-
@ישיבישיר
אני מקווה שהבנתי נכון את הצורך שלך.
א'. מה הבעיה לעשות רשימה לבנה בתוך השלוחה אליה מופנים.
ב'. בקשר לעידכון בכל פעם שאתה עושה רשימה חדשה, אתה יכול לעשות שלוחת הוספת ערך ופשוט לעדכן את המספר של הרשימה וזהו, או באקסס לשלוחות מרובות שיהיו כבר כל ההגדרות מוכנות ורק לשנות מספר. -
@אA הפיתרון הראשון לא נכון כי אני צריך את המטרה ההפוכה, שלא יוכלו לעבור מהשלוחות הספציפיות לשאר המערכת ולא להפך.
אבל הפיתרון השני נשמע משהו שיכול לעבוד, תוכל להסביר או להביא קישור על סוג השלוחה?
תודה -
-
@אA אני מסתכל ולא מבין מימיני לשמאלי... איפה אני יכול ללמוד מההתחלה על קובץ אקסס, מה הוא, למה אפשר להשתמש איתו ואיך עובדים איתו?
-
@ישיבישיר
הקובץ הנל הוא הדרך הפשוטה לפתוח שלוחות מרובות קבצים במהירות ובפשטות.
אתה צריך להכניס לטבלה את ההגדרות שאתה רוצה שיוכנסו לשלוחות אותן תפתח וכן את הקבצים אם ישנן, ואז פשוט להעלות את הקובץ למערכת והשלוחות יפתחו אוטומטית. -
@אA יקח לי קצת זמן לעבור על הנושא ולהקיף אותו, כאמור זוהי הפעם הראשונה שאני נפגש עם האפשרות הזו...
תודה על העזרה.