הקלטות דרך המערכת הממוחשבת
-
ניסיתי כבר כמה פעמים להקליט ישירות לשלוחת היעד שבמערכת, דרך הלחצן "יצירת הקלטה", אם ההקלטה קצרה היא מופיעה כראוי בס"ד.
אבל אם ההקלטה ארוכה (שיעור וכדו'), היא לא מופיעה! גם אחר המתנה מורטת עצבים...
הדבר גורם עוגמת נפש המצריך לחזור ולהקליט מחדש שיעורים ארוכים.
נ.ב. בקשה לפיתוח:
שיהיה סימן מונפש שמראה שההקלטה מקליטה, כך אדע שהמחשב זורם עם הפקודות שאני נותן עליו.
תודה רבה. -
@שלומו תוספת לשאלה הקודמת:
בעיה נוספת בהקלטות:
כשמקליטים במקליט קול במחשב, ואחר כך מעלים את הקובץ למערכת IVR, על ידי "העלאת קובץ", המערכת ממירה את הקובץ לWAV. מה שגורם שההקלטה נהיית מאוד מטושטשת, באופן מחריד! [כאילו הקלטתי עם סמרטוט על הפה...].
השאלה מה הפתרון, כי זה קורה גם אם אני מקליט במיקרופון איכותי וכו'.
תודה רבה -
נראה לי שכתוב שם במפורש שזה לא איכותי, ולהקלטה איכותית דרך המחשב יש לשהתמש באתר חיצוני
-
@מנסה
מעניין, כי המערכת בנויה על אותה אפלקציה שיש לשם הפניה לאתר חיצוני, וכנראה שיש איזה באג במערכת ההקלטה שלא פועל כמו שצריך.
כלומר, כשמקליטים דרך המערכת ישירות, יש באג שזה לא תמיד נקלט במערכת, ונאבד היכן שהוא. אבל אין בעיה באיכות ההקלטה.
אבל כשמקליטים ב"מקליט קול" שנמצא במחשב עצמו, ואחר כך מעלים את הקובץ למערכת, המערכת ממירה אותו לתבנית WAV, ואז נהרסת איכות ההקלטה לאיכות גרועה מאוד.
והפתרון להקליט דרך אתר אחר, שמקליט ישירות לתבנית WAV.
מקוה שלזה התכוונת. -
@שלומו גם בהקלטה דרך "מקליט קול" או כל אתר אחר יכול להיות לך את הבעיה הנ"ל.
וכדאי להבין מה גורם לבעיה הזו, ואז אפשר להבין איך להתגבר עליו...
בכל הקלטה שתקליט איפה שהוא, הקובץ נשמר בדרך כלל על "שיעור דגימה" - של 44100.
וכדי שתבין מה זה "שיעור דגימה", אז למשל בתוכנתAudacity
זה מה שרשום בצד שמאל למטהProject Rate (Hz)
והאיכות הכי גרועה היא8000
, כך שבכל מקום שתקליט שה"שיעור דגימה" יהיה יותר מ"8000", ואחרי זה תוריד אותו לבד או בהמרה ל"8000", אוטומטי האיכות תרד פלאים...וכעת אני יצטט לך מה שכבר כתבו כאן ובעוד הרבה מקומות, לגבי סוג הקובץ שנמצא במערכות של ימות המשיח, (כמובן בשביל שיקח כמה שפחות מקום).
קובץ מסוג: WAV
שיעור דגימה: 8000
קצב דגימה: 16
מונו / סטריאו: מונו
ועכשיו לפתרון...
כדי שכשתעלה את הקובץ למערכת הקובץ לא יאבד את איכותו, הפתרון היחיד הוא שתמיר אותו לבד לסוג הקובץ המתאים, כך שאם יש לך קובץ של 44100, תמיר אותו בתוכנת עריכת אודיו ל8000, ואתה מיד תשמע שהוא מאוד לא איכותי, ואז תתחיל לשחק עם הבס וכו' וכו' עד שהקובץ יקבל איכות סבירה, (וכמובן אל תשכח להפוך אותו ל'מונו'), וכן תשמור את הקובץ בפורמט WAV.
מה שאתה מרוויח בזה, שכשתעלה את הקובץ למערכת, המערכת לא תעשה כלום בקובץ, כי הקובץ כבר מוכן לפי כל הכללים של ההמרה, והוא מזוהה כפורמט WAV בשיעור דגימה 8000 וכו' וכו', ואז הקובץ יעלה בדיוק כמו ששמרת אותו אצלך במחשב.נקודה נוספת, שאם אתה לא רוצה להסתבך בלשחק עם הבס ואיכות השמע כדי שיקבל איכות סבירה, אז תקליט ישר על שיעור דגימה 8000, ואז ההקלטה תקלט הרבה יותר טוב מאשר להוריד את זה אחרי ההקלטה. ותן לחכם ויחכם עוד...
בהצלחה
-
@HMJE22 מקצועי וברור! תודה רבה
-
@HMJE22
האם אתה מכיר תוכנת הקלטה (להורדה) שאפשר לבחור מלכתחילה את איכות ההקלטה כמו שהסברת? תודה. -
@שלומו אמר בהקלטות דרך המערכת הממוחשבת:
האם אתה מכיר תוכנת הקלטה (להורדה) שאפשר לבחור מלכתחילה את איכות ההקלטה כמו שהסברת? תודה.
התוכנה שהבאתי לעיל למשל
Audacity
, היא תוכנה מצויינת להקלטה.
ופשוט לפני ההקלטה תבחר בצד שמאל למטה (כמו שיש בתמונה שהבאתי לעיל) את האפשרות הכי נמוכה, שזה 8000, ואז תקליט.
ותשים לב גם שזה יהיה הקלטת מונו, (למעשה זה לא נראה לי כ"כ משנה איך אתה מקליט, רק כן כדאי שכשתשמור את ההקלטה שתהפוך אותו למונו אם הוא לא כך, ולא שהמערכת של ימות המשיח תצטרך להפוך אותו למונו - שאז זה יכול קצת לאבד מהאיכות).אתה יכול להוריד את התוכנה מכאן.
בהצלחה
-
@HMJE22
כדברך אעשה! -
@HMJE22 היקר!
מתוך נסיון לפי ההדרכה הנ"ל בתוכנה הנ"ל (מיוחדת, עם אופציות מגוונות וטובות), באמת יש שיפור נפלא באיכות ההקלטות.
אשאל, כי עדיין זה לא איכותי מספיק, עוד לא הצלחתי למצוא את המתכון המוצלח במשחק הבס והטרבל להגיע להקלטה ברורה שתשמע היטב דרך מכשיר הטלפון. האם יש לך מתכון כזה? [כלומר מתוך נסיון שלך או של אחרים בתחום].