בקשה אישית מכל מי שנעזר פה בפורום
-
מעשה שלא היה, כך היה:
אז אתה משתמש חדש/ותיק שמעוניין להעזר פה בפורום על ידי החברים הנפלאים,
וברור כמובן שחיפשת בחיפוש ולא מצאת מה שרצית, ואפילו חיפשת בחיפוש גוגל בפורום ו... עדיין לא מצאת את מה שחיפשת, ועכשיו אתה ניגש לכתוב את השאלה שקשה לך.למשל איך מפעילים ב api את הצינתוקים.
למה? כי יש לך שלוחת api שחבר שלך (שקצת יודע לבנות ופעם רצה להיות מתכנת) בנה שדרך שם עושים רישום וכו משהו מ-ד-ה-י-ם בשביל ההסעות של הישיבה וכו׳
אממה, אתה רוצה להרחיב את זה שלפי הרישום אפעס, ייכנסו גם כן אל הצינתוק כדי שידעו מתי יש הסעות.
ואתה רוצה שזה יהיה באותה שלוחה , כי ככה הצד הטכני שבך אומר שזה צריך להיות.(והגיוני מאוד שהוא צודק.)אבל מה לעשות שחבר שלך התחתן בדיוק בסייעתא דשמיא, ואתה לא רוצה להפריע לו, במיוחד שהוא רוצה עכשיו ללמוד בכולל ב״ה ולא בדיוק לתכנת.
אז קמת ופשוט נרשמת לפורום הנפלא הזה, עברת על התקנון, חיפש בפורום, ואף אחד לא שואל את זה, עכשיו בא נעקוב קצת אחריך ונראה מה עשית...בהתחלה עברת שוב על התקנון .
אחרי זה חיפשת שוב בפורום כי זה ככה כתוב בתקנון, וגם כדי שלא יצא פדיחות ומישהו בדיוק אתמול כתב את זה, וכולם יחשבו שלא קראת את התקנון.
עכשיו הגעת אל השאלה.
אתה ניגש ל פורום מפתחים api כי זה מה שאתה הרי, לא? - צריך עזרה בapi.
ושם פותח נושא שבכותרת כתוב משהו כמו (אני לא זוכר בדיוק..)
״עזרה| כיצד מעבירים אחרי הרישום לשליחת צינתוק״
או משהו כמו
״בקשת מידע| כיצד מצנתקים אחרי שלוחת רישום״ובתוכן הנושא אתה כותב משהו כמו
״בניתי שלוחת api״ (אתה, הוא, מה זה משנה)
״ושם עשיתי רישום להסעות של הישיבה, ואני רוצה שאחרי שנרשמים אני יוכל לצנתק לכולם כשמגיע ההסעה״
״אשמח לעזרה מהר, זה רלוונטי ממש לעוד כמה ימים לשבת חנוכה״או משהו כזה.
ואז מיד אחרי כמה שעות/דקות אנשים נפלאים מהפורום פה התחילו לעזור לך.
אחד מהם למשל רשם,
״באיזה צורה אתה רושם אותם להסעות?״
אחר פירט יותר,-
״אתה רושם אותם אצלך? או בימות? ואם אצלך במסד? באיזה סוג מסד?
ואתה ענית כמו גדול,
״הרישום נעשה אצלי, (כי למה שירשם בימות אם זה בapi? כלומר החבר שבנה הוא הרי מתכנת, לא?)
מה זה מסד? כדי שאני יוכל לענות לך באיזה מסד?״ואז ענו לך משהו כזה.
״אז איפה הבעיה? תריץ לולאה (כן כן , ממש ככה הם כתבו) על כל המספרים , תוסיף לרשימת תפוצה עם הפקודה ״ UpdateTemplateEntry ״ותפעיל צינתוק עם הפקודה RunCampaign וזהו.״וישר אחרי זה מישהו אחר תיקן את ההוא ואמר לו שאתה יכול להעלות את כולם בבת אחת עם הפקודה ״ UploadPhoneList״ אבל עדיין יצטרכו את הפקודה ״RunCampaign״.
ואתה לא כל כך אחזת מה זה, אז שאלת שאלת תם.
״איפה אני שם את כל הפקודות האלו?״ולא הבנת למה פתאום ענו לך כל מיני תשובות מוזרות כמו
״אתה בונה פונקציה שמעלה את הקובץ אל ימות המשיח״
אז אתה שאלת,-
״מה זה פונקציה?״ואז הוא שאל אותך
״באיזה שפה אתה כותב?״
ואתה חשבת שהם ממש השתגעו, אבל בכל זאת ענית
״עברית נראה לי..״
והוא ענה לך
״חשבתי שאתה כתבת את הקוד שרושם להסעות.., לא משנה בכל אופן, איך הרישום להסעות מתבצע?״
ואז אתה ענית
״זה חבר שלי עשה ואני לא זוכר בדיוק איך, אבל עם api, וכתבתי שאני עשיתי כי עשינו ביחד״ (ולא שיקרת, אתה אמרת לו מה לעשות והוא רק ביצע)אז ענו לך
״אבל באיזה צורה הוא עשה את הרישום??״
ואתה מרגיש כאילו הכל חוזר על עצמו ומקבל סחרחורת.
ואז אתה מחליט שאין ברירה ופשוט מתקשר לחבר ואומר ש״לא נעים לי וכו׳ וכו׳ אבל אני חייב צינתוקים ואני לא יודע איך בנית לנו את המערכת ואם תוכל לעזור כי זה 5 דקות בשבילך וזה למען טובת הישיבה והציבור.״
והוא כמובן שהסכים כי הישיבה עדיין חשובה לו (בכל זאת זאת הפעם הראשונה בסדרה שאתה מתקשר אליו..)
ואז כשהוא שומע ממך את מעלליך עד ששאלו אותך מה זה פונקציה, שם הוא מתגלגל מצחוק, ומחליט לספר לך סיפור אישי.
״אתה זוכר כשבניתי את המערכת הזאת, באתי אליך לספר לך את זה (אז , כמו היום, אסור טלפונים בישיבה)
ואמרתי לך שבשביל להריץ את זה טוב חייבים שרת שעולה כסף, או שרת חינמי שקורס מלא, ועדיף בכלל לא להשתמש בו. או שנעשה את זה על ימות המשיח שזה פחות מגניב ופחות ניתן לשינוי ולחיבור עם נדרים פלוס לרישום.. אבל עדיין זה חינמי.
ואתה אמרת לי שבינתיים נעשה על ימות המשיח, כי בדיוק המשגיח לא התלהב מהרעיון של נדרים פלוס, וגם כי אין לך בדיוק כסף לשרתים עכשיו״״נו, אני זוכר את השיחה, ואז?״
״אז זה הכל, כל הרישום הוא פשוט הוספה לרשימת תפוצה.., ובשניה תוכל להפעיל צינתוק , והכל בסדר, יותר מזה, זה בכלל רישום לצינתוקים חינמיים ואפילו זה לא יעלה לישיבה כסף וזה הכל.״
״אז מה עכשיו תכלס לעשות?״ שאלת אותו.
״פשוט תפתח שאלה בפורום בקטגוריה של עזרה הדדית ותשאל שם מה לעשות בדיוק״ואז הלכת ופתחת נושא בעזרה הדדית למתקדמים.., עד שהבנת שגם זה לא המקום, ופתחת בעזרה הדדית למתחילים, ושם ענו לך, מהר ומדוייק,
למה אני כותב את כל זה?
א סתם כדי לפרוק תסכול על הסיפור הזה שלא היה.
****ב כי באמת, תכבד את האלה שעוזרים לך, ואל תשאל אם אתה לא מבין את השאלה, לא סתם אמרו רבותינו, שאלת חכם - חצי תשובה.
ג כי אם למשל כתבו לך שתעשה פונקציה,או שתריץ לולאה, אז תחפש בגוגל מה זה, לפני שאתה שואל, כי אז היית קולט שאתה לא במקום, מתנצל וממשיך ישר לטלפון אל החבר..
ד שאלות למשתמשים מתקדמים הם כאלה למשתמשים מתקדמים , ולא למישהו שלא מבין במערכות, אבל כן בנה כבר קו הקלטות ששולח אוטומטי למייל!!
ה בכללי, יש לייק אם מישהו עוזר לך, זה מתסכל אם עזרו ולא קיבלו לייק, מצד שני, אני לעולם לא יבקש לייק, כי לייק זה לא משהו להתגאות בו, אלא הכרת תודה, ולמה שארצה שיכירו לי תודה אם לא מגיע לי?
ו בהמשך ל-ה , אם אין לך מספיק מוניטין בשביל לייק, אל תרשום תודה, משתמשים שעזרו לך, הם בדרך כלל כאלה וותיקים, שמעדיפים שלא תגיד תודה, מאשר שתכתוב פוסט משהו כמו,
״תודה רבה רבה, אין לי עדיין את היכולת לשים לייק״ ואז להוסיף קריצה, כלומר תעזור לי - לעזור לך.
ז תלמד לשאול שאלות, אני בדרך כלל לפני שאני מפרסם משהו (אפילו את זה) אני משתדל לעבור על הכל מהתחלה ועד הסוף, לראות אם מה שכתבתי ברור גם למי שלא מונח בנושא אבל מכיר את התחום,למשל בקטגוריה של שאלות ועזרה הדדית למשתמשים מתקדמים, יתקבל בברכה שאלה כמו :
״אני מנסה להוסיף כמה מנהלים לחדר וועידה אבל הסתבכתי,כי זה מיקום לא נגיש מהטלפון אלא רק מהמחשב וניגשים אליו עם did_go_to ואני לא יכול להוסיף דרך הטלפון , ואני צריך כן להוסיף דרך הטלפון.
(אגב התשובה היא - במקום did_go_to להשתמש ברשימת תפוצה.)
אבל לא ניתן לשאול כזאת שאלה בשום קטגוריה אחרת.
כי זה תוכן שמובן למי שמתקדם במערכות, אבל לא למתחיל שלא ידע אפילו מה זה did_go_to או למה ואיך שלוחה לא נגישה מהטלפון.או בקיצור (כי יצא קצת ארוךך) פשוט מאוד תקרא את השאלה , אם אתה הבנת בלי שום ידע מוקדם, ( כמו שזה רץ על שרת, שהקוד כתוב בapi) אז כולם יבינו גם כן ויוכלו לעזור לך.
ח תיהיה זמין לפחות ב 3 שעות מהרגע שהעלת את השאלה, זה לא הוגן להעלות שאלה, ולברוח.
כי כשמנסים לעזור לך לא מצליחים , וכשאתה נוחת פתאום, אין חשק לעזור לך.מקווה שקראתם עד לפה, ושהבנתם את דבריי,
מקווה שהפורום יהיה מקום שעוד יותר כיף יהיה להיות בו, ולעזור לכולם.