מודל שליחת מייל מעוצב למאזין עם קובץ מצורף
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
@מיכאלוש האם אפשר שהמנהל יעלה מיילים דרך קובץ, והמערכת תשלח לכתובות האלו?
-
תודה ענקית ל @מיכאלוש על המדריך המועיל.
טיפ קטן: אם הקבצים שלכם בדרייב, והם מעל 25 מ"ב, א"א לשלוח אותם כקובץ מצורף אלא כקישור לדרייב, ולכן בגוגל סקריפט נגדיר, במקום ההגדרות דלעיל:function doGet(e) { let recipient = e.parameter.P050; //כינוי השולח let name = 'מייל למאזין'; //כותרת ההודעה let subject = 'הקובץ שבקשתם'; //תוכן ההודעה let body = `<b>תוכן ההודעה</b>`; //מזהה הקובץ בדרייב let filing = '1GUwbRJHg2Swj-4qPnslQrjDeUVOS3KAK'; let file = DriveApp.getFileById(filing); let fileUrl = file.getUrl(); let emailBody = body + `<br/><br/><a href="${fileUrl}">קישור לקובץ בדרייב</a>`; MailApp.sendEmail(recipient, subject, '', { name, htmlBody: emailBody }); };
-
בנוסף, אם תרצו שהמייל יכיל קישור לאתר, השתמשו בקוד הבא:
function doGet(e) { let recipient = e.parameter.P050; //השם שלכם let name = 'מייל למאזין'; //כותרת הודעה let subject = 'הקובץ שבקשתם'; //תוכן הודעה let body = `<b>תוכן ההודעה</b>`; // כתובת קישור let websiteUrl = 'https://example.com'; let emailBody = body + `<br/><br/><a href="${websiteUrl}">טקסט קישור</a> `; MailApp.sendEmail(recipient, subject, '', { name, htmlBody: emailBody }); };
-
עשיתי את זה אבל הוא לא נותן להקיש כתובת מייל
-
אצלכם כן עובד ההקלדה?
אצלי רק שומעים איך שאני מקליד -
פוסט זה נמחק! -
-
שלום וברכה !
האם יש אפשרות לבצע את הפעולה של הקוד הזה דרך שרת ,
שזה אומר להכניס את הקוד הזה לשרת ושהקוד יפעל באותה דרך שהוא פועל בגוגל סקריפט , למה זה רלוונטי ?
אוקי , לגוגל סקריפט יש מגבלה מסויימת שלאחר מספר רב של נסיונות שעוברים כמובן בהצלחה , נוצרת שגיאה ,
מה שקורה שבמערכת שלי משתמשים המון מאזינים באופציה הזו , ואני חייב לתת את המענה הזה לכולם , אי אפשר שרוב המאזינים יקבלו שגיאה .
אשמח אם תוכלו לעזור . -
@קול-הלב כתב במודל שליחת מייל מעוצב למאזין עם קובץ מצורף:
אוקי , לגוגל סקריפט יש מגבלה מסויימת שלאחר מספר רב של נסיונות שעוברים כמובן בהצלחה , נוצרת שגיאה ,
איזה שגיאה?
-
@צדיק-תמים כתב במודל שליחת מייל מעוצב למאזין עם קובץ מצורף:
איזה שגיאה?
א המייל לא נשלח למשתמש .
ב במייל שלי אני מקבל הודעה כל כמה ימים על הפעולות שבוצעו בהצלחה ועל מה שלא , הרוב זה מה שלא בוצע בהצלחה . -
@קול-הלב מה ההודעת שגיאה של מתי שלא בוצע בהצלחה?
-
בדיוק .
בעיקרון יש הגבלה לפעולות בגוגל סקריפט זה מה שאני יודע ובפרט אם זה בחינם מובן למה זה עם מגבלה -
בדיוק .
???
בכל מקרה לגוף השאלה, לגוגל סקריפט יש הגבלת שליחה של 100 מיילים ביום, כיוון שאתה מתעקש משום מה לא לגלות את השגיאה המדויקת אני אניח שזו הבעיה.
אם כן הפיתרון הוא:- לעשות מנוי Google Workspace בתשלום, ושם המגבלה היא 1500 ביום
- כמו שכתבת - לשלוח דרך שרת, אבל לא עם הקוד שרץ בגוגל סקריפט אלא עם קוד חדש שישלח דרך SMTP - ולזה תצטרך שרת, ומישהו שיכתוב לך את הקוד, מסתמא בתשלום
- לשים את הסקריפט בכמה חשבונות, ולפתוח כמה שלוחות קבלת נתונים שכל אחת פונה לסקריפט של חשבון אחר, ולשים בכל אחת הגבלת כניסה שמתאפסת כל יום, כך שאם נכנסו לשלוחה יותר מ100 איש ביום יעברו לשלוחה הבאה בתור וכן הלאה.
-
בדיוק .
???
בכל מקרה לגוף השאלה, לגוגל סקריפט יש הגבלת שליחה של 100 מיילים ביום, כיוון שאתה מתעקש משום מה לא לגלות את השגיאה המדויקת אני אניח שזו הבעיה.
אם כן הפיתרון הוא:- לעשות מנוי Google Workspace בתשלום, ושם המגבלה היא 1500 ביום
- כמו שכתבת - לשלוח דרך שרת, אבל לא עם הקוד שרץ בגוגל סקריפט אלא עם קוד חדש שישלח דרך SMTP - ולזה תצטרך שרת, ומישהו שיכתוב לך את הקוד, מסתמא בתשלום
- לשים את הסקריפט בכמה חשבונות, ולפתוח כמה שלוחות קבלת נתונים שכל אחת פונה לסקריפט של חשבון אחר, ולשים בכל אחת הגבלת כניסה שמתאפסת כל יום, כך שאם נכנסו לשלוחה יותר מ100 איש ביום יעברו לשלוחה הבאה בתור וכן הלאה.
תודה רבה ,
לגבי הפעלת הקוד דרך שרת , אם יש לי מישהוא שיודע תיכנות ברמה טובה ואני רוצה שיבנה לי את הקוד שיפעל דרך שרת , מה אני צריך לומר לו , מדובר באחד שלא ממש יודע את הממשק של ימות . -
@קול-הלב שהוא צריך לבנות API שיקבל פניה בHTTP GET עם פרמטר (query string) בשם
P050
שבו תהיה כתובת המייל שהמאזין הקיש, ואליה הוא צריך לשלוח את המייל עם הקובץ. -
@קול-הלב שהוא צריך לבנות API שיקבל פניה בHTTP GET עם פרמטר (query string) בשם
P050
שבו תהיה כתובת המייל שהמאזין הקיש, ואליה הוא צריך לשלוח את המייל עם הקובץ.תודה רבה רציתי לשאול עוד שאלה קטנה .
האם יש אפשרות , כעת להגדיר בקבלת נתונים שאם המאזין כבר הקיש כתובת מייל בעבר , אז שישלח אליו המייל , מבלי שיצטרך להקיש שוב . -
האם יש אפשרות , להגדיר בקבלת נתונים שאם המאזין כבר הקיש כתובת מייל בעבר דהיינו בשיחה הנוכחית או בשיחה קודמת , אז שישלח אליו המייל , מבלי שיצטרך להקיש שוב את הכתובת .