עדכון מחברת ימות המשיח
-
@ידיעה
ב"ה זה כבר טופל והקווים חזרו לפעול
אבל בפשטות הם צודקים אחרת איך הם יפעילו לחץ על משרד התקשורת?
להגיד שוואצאפ פון נסגר זה דבר שלא יזיז למשרד התקשורת
משא"כ קוי למידה מרחוק
וחוץ מזה זה קצת כפיות טובה לומר שפוגעים במשתמשים שמקבלים את הקו חינם אין כסף!!!
כיהודים אנו מצווים על הכרת הטוב
ולכן אומר ייש"כ גדול לימות המשיח על כל מה שהם נותנים לנו בימים אלו
קו משוכלל מאד גם טלפונית וגם מערכת אינטרנטית נוחה וקל להבנה!!! -
תודה על התגובה!
אבל חשוב להדגיש וזה לא קשור להכרת הטוב, כמו שווצאפ לא יכולה לסגור את האפליקצייה בפתאומיות מבלי להודיע לפני זה אפילו שזה בחינם.
היה אפשר להודיע שהקווים יסגרו בימים הקרובים בגלל...
חברה לא יכולה לסגור שירות פתאומית, במיוחד אם השירות חיוני לציבור. סגירת הקווים למוסדות הלימודים הייתה לא הוגנת ולא אתית, גם אם החברה מספקת את השירות בחינם.
בברכה
-
@ידיעה כתב בעדכון מחברת ימות המשיח:
חברה לא יכולה לסגור שירות פתאומית, במיוחד אם השירות חיוני לציבור. סגירת הקווים למוסדות הלימודים הייתה לא הוגנת ולא אתית, גם אם החברה מספקת את השירות בחינם.
אם לך היה חברה שמספקת שירות לציבור בחינם על סמך החוק הקיים שאומר שתקבל על זה תשלום,
ופתאום המשרד הרלוונטי היה מודיע שהוא הולך לבטל את התשלום כולל על השבועיים שכבר הפעלת את השירות על חשבונך, לא היית מדבר ככה.
עריכה: אחרי מחשבה נוספת, הצורה שזה בוצע אכן לא מריחה טוב (למרות שחוקית לגמרי)שים לב - אני לא חושב שהחברות תקשורת צריכות לשאת בתשלום של הקווים על ידי המנגנון המיושן של קישוריות! אבל משרד התקשורת לא יכול לבטל מהרגע להרגע (לדעתי לפחות) וודאי שלא למפרע (לדעתי הביטול למפרע גם לא היה עובר בבג"ץ, ראה ערך ליברמן והמעונות)
-
@צדיק-תמים כתב בעדכון מחברת ימות המשיח:
לא היית מדבר ככה
לא הייתי חושב ככה, אבל הייתי מדבר ככה.
עדיין לא מצדיק סגירת שירות בפתאומיות, במיוחד כזה חיוני.
אני בעד לשים לחץ על משרד התקשורת, ולהודיע לכל המוסדות שבעוד יומיים וכו'
אני מבין שהמצב היה לטובת ימות וזה התבטל תוך שעות.
אבל ככה חברה נורמלית לא נוהגת, זה לא אתי. -
@ידיעה סלח לי אבל אתה פשוט כפוי טובה
ימות לא חייבים לך כלום
פשוט כלום!
חבל מאוד
תמחק מהר את כל הפוסטים האלו
זה פשוט לא אתי
במיוחד שבסוף זה בוטל. -
מה אתה מקשקש.
זה לא מצדיק סגירת שירות פתאומית.
הם לא חייבים כלום לפני שהם הודיעו על השירות.
אבל אחרי הם חייבים ועוד איך, יש דרך להודיע לפני ולסגור. אבל לא נוהגים כך.
ימות המשיח זה לא איזה גמ"ח, זה חברה.... -
ימות המשיח זה לא איזה גמ"ח, זה חברה....
ברגע שאין להם קש"ג אז זה כן גמ"ח....
-
@ידיעה
אני מעריך שאם זה לא היה מתבטל הייתה ניתנת האפשרות לפתוח את הקוים בתשלום...
כך שהסגירה הזמנית באה כדי לחסוך ממך את התשלום המיותר... באמצעות הפעלת לחץ על המשרד בהבנה שהם חייבים לענות תשובה במיידי!
ואגב... גם הקוים הרשמיים של החינוך העצמאי נסגרו... מאותה הסיבה בדיוק שהחינוך העצמאי ואף אחד אחר לא מעוניין להוציא כסף מיותר בגלל איזה שיגעון של פקיד במשרד התקשורת
בקיצור... עושים הכל בשבילך! גם הסגירה היא בשבילך
מציע לומר תודה רבה וזהו
בהצלחה ובברכה שלא נזדקק יותר ללמידה מרחוק ונוכל לחזור במהרה ללימודים תקינים בכיתות -
כעת, כשיש לימות בעיה, הם סוגרים רק את קווי הלמידה מרחוק עבור מוסדות הלימודים
@יהודי-מיוחד כתב בעדכון מחברת ימות המשיח:
להגיד שוואצאפ פון נסגר זה דבר שלא יזיז למשרד התקשורת
משא"כ קוי למידה מרחוקאתם, וכל המתלוננים פה בכלל לא מבינים מה השימוע רצה לעשות, ולמה כל מה שאתם מדברים זה שטויות.
השימוע בכלל לא הפריע לווצאפון, ואם הוא היה מפריע, זה היה גורם גם לסגירה שלו, ומזה שהוא לא נסגר מובן שזה לא היה קשור אליו.
לא מדובר פה על הפסד רווח או התקטננות של ימות המשיח.
היה מדובר פה על לגרום למפעילי קווי הלמידה מרחוק להפסדים מטורפים של כל המשאבים, עובדים, ציוד, הרחבת שרתים, מספרים, כוח אדם, וכל מה שהוקצה על ידים - לטובת המשתמשים, ובחינם.
ספקיות התוכן עשו זאת בחינם בידיעה שהפרוטות שיכנסו מהקישורית, עוד אחרי שהיא ירדה, יכסו לפחות את העלות של הרחבת המשאבים וכוח האדם שהוקצו בגלל המלחמה שכולנו נקלענו אילה.
במידה שמודיעים שבעוד חודש - יפסיק הקישורית על קווי הלמידה מרחוק, היה אפשר להתארגן לגבות תשלום מבתי הספר ומהתלמידים, אבל שימוע שדורש לבטל את הקישורית על שבועיים אחורה, משמעותו, שכל דקה שנכנסת לקו למידה מרחוק ספק המרכזיה צריך לשלם על זה כסף לחברות, וזה כמובן לא מאפשר את הפעלת קווי הלמידה מרחוק לעוד שניה אחת הלאה!
השימוע שמשרד התקשורת עשה היה כל כולו לטובת חברות התקשורת שהיו נהנות מסכומי החבילות של הלקוחות בלי להוציא כסף ובלי טיפת מחשבה באיך ספקיות התוכן, שמשקיעות משאבים ומאמצים הרבה יותר מחברות הסלולר - יתמודדו עם התוצאות שלו, ולכן באמת כל קווי הלמידה מרחוק, בכל החברות, נסגרו.
אני בטוח שימות המשיח לא רוצה לעשות רע למוסדות בכוונה וסך הכל רוצות להבטיח את הגרושים שהיא מקבלת מהקישורית, שעל בסיס זה הם נרתמו בחינם למוסדות החינוך.
ברור לדעתי הקטנה שכל החברות של קווי הלמידה מרחוק עשו מהלך שהציל את כל הציבור, וכל הציבור צריך להודות להם בפה מלא, וכל הדיבורים פה הם גועל נפש. כי במידה שבאמת השימוע היה עובר - בסופו של דבר היו חייבים למידה מרחוק, וספקי שירותי התוכן לא היו יכולים לספוג את זה בעצמם, והכל הכל הכל היה מתגלגל על הלקוחות, בתי הספר, והתלמידים - שגם הם לא הייתה להם שום ברירה אלא לשלם בגלל שהם חייבים למידה מרחוק.
משרד התקשורת למשל יכל לומר שמשרד החינוך יממן את זה, יכל להציע עוד מלא פתרונות הגיוניים, במקום פשוט לחסל בסיס שעליו התבססו כל ספקי קווי הלמידה מרחוק, במתן השירותים שלהם בחינם לטובת הציבור ובהשקעה שלהם.
אז כן, המצב כרגע חזר להיות כמו בהתחלה, שחברות התוכן יקבלו את הפרוטות שיאפשרו להם לכסות את ההשקעה המטורפת, ואנו עדים לפיתוחים החדשים שנוספו בימות המשיח, ורואים את ההשקעה היוצאת דופן הזו.. דברים כאלה לא באים בחינם, ואין מה לעשות, שינוי כזה לא יכול להיות בין בוקר.
אם כל אחד היה מבין בכלל מה הייתה המטרה של השימוע, ומי היה מפסיד ועל מי היו מתגלגלים העלויות בסופו של דבר - כולם היו מודים לחברות על ההשבתה לכמה שעות שהצילה את המצב...
שנדע זמנים טובים יותר...
-
דברי השר קרעי אתמול בקול חי בעניין.
אני רוצה לדבר איתך, אבי, ברשותך, על נושא שעלה היום לכותרות: נושא הלמידה מרחוק, והטלפונים.
מה שקורה הוא שיש בעצם מי שמפעיל את רוב המרכזיות בבתי הספר של הלמידה מרחוק, ואלה שלוש חברות פרטיות. הן, בעצם, מרוויחות על כל דקה שהן משתמשות בה. הן מרוויחות את אותו קישור גומלין שחברות הסלולר משלמות עליו אפס נקודה שמונה אגורות לדקת שיחה.
עכשיו, אני הנחיתי את המשרד, שבתקופה הזאת של המלחמה, כשכמות הדקות עולה באופן משמעותי - יש הרבה ילדים במשפחה, ומדברים אלפי דקות, לפעמים אפילו יותר מזה - שקווים של הלמידה לא יעלו כסף, לא יהיו חלק מהחבילה הבסיסית של ההורים, כדי שההורים לא יצטרכו לרכוש חבילות נוספות ומחירים גבוהים.
בתקופה הזו של מלחמה, ורק בתקופת המלחמה, הוצאנו שימוע בנושא, ולמרבה הפתעתי, אותן חברות החליטו שלא הם לא מבינים, רוצים לעשות את הסיבוב הזה בתקופת המלחמה והשביתו היום את כל הקווים.
משעה שלוש אחרי הצהריים, כלומר, אם אומרים במילים אחרות, "השר קרעי , אתה מזמין אותנו לשימוע, אנחנו מורידים את השלטר." בדיוק זה מה שהם עשו, דבר מחפיר בעיניי, אך בשיחה עם השר במשרד החינוך, חיים ביטון, בכיוון שאנחנו לא רוצים שהמשכו שהילדים יישארו בלי לימודים ושמחר בבוקר זה כבר יוחזר, בעצם דחקו אותנו לפינה בעניין הזה, ומה שאנחנו נעשה בלית ברירה, כדי להחזיר את הלימודים אחרי זה, אחרי המלחמה, נתחשבן, אחרי המלחמה, כבר נראה מה לעשות בעניין הזה.
אבל בתקופת המלחמה אנחנו בעצם נאמר, נקבע לחברות הסלולר שכל דקה שהיא מעבר לחבילה, לא ישלמו על המחיר המופקר, או שהצטרכו לקנות חבילת שיחות חדשה, אלא ישלמו רק את העלות של הקישור גומלין הזה, שזה 0.8 אגורות לדקה.
תהיה כאן, העלות שתושת, לצערי, כנראה, גם על ההורים, חלק תושת על החברות הסלולר, כי גם הן לא יקבלו שום דבר מהקישור הזה שמצטרכות להעביר הלאה לחברה שאליה מתקשרים.
הם סוג של שירות שיש בו קרטל, שיש בו איזה רק שלושה ספקים, זה קרטל שהוא מחוצף, כי שלושתן ביחד, היום, בשעה שלוש, חסמו את הכל, וביטלו את הקווים. זה דבר שהוא חוצפה מעין כמותה, ניסיון לגרום להורי ישראל לשלם יותר בגלל התקופה הזאת של המלחמה. שלומדים מרחוק.
אני חושב שזו בושה וחרפה, אך כמו שאמרתי, אין ברירה, ילדי ישראל צריכים ללמוד, ואלה המערכות שקיימות היום, כל החומר נמצא על המערכות של אותן שלוש חברות, ואנחנו נחזיר את הקישור גומלין. הן יקבלו, יעשו כמה מיליונים, כנראה, על חשבון כולנו, אך הלימודים, בעזרת השם, יחזירו מחר
וההורים ישלמו רק את המינימום של המינימום, שזו העלות של 0.8 אגרות מעבר לחבילה. למשל, אם הורה יש לו חבילה של 5,000 דקות, אז זה העלות של החבילה. אבל כל דקה מהעבר ל-5,000, הוא יצטרך לשלם 0.8 אגרות, מחיר העלות הזו של הקישור הגמלין. ואנחנו, בעזרת השם, בהמשך נתכס העצה איך למנוע גם את העניין הזה. אני חושב שהורים לא צריכים לשלם את זה. ניסינו לקרוא כאן למשרד החינוך שהוא יממן את זה, אבל משרד החינוך גם גורר רגליים. השר חיים ביטן אמר לי: "אל תבנה על זה. צריכים אחר כך להחזיר את השלטון ולתת לילדים ללמוד. בוא נתקדם עם מתווה לא הכי טובה, אבל זה מסוג דברים שחייבים טיפול אחרי זה. כי מי שככה תופס את המומנטום וממצל במצב כזה את המצב ופוגע בהורים, מתפרנס כל השנה יפה מאוד מכולם."
ולא רק זה: הם הוציאו הודעה שמשרד התקשורת רוצה להשית את העלויות על ההורים ברוב חוצפה. זה פשוט הנדסת תודעה. גם מנסים לעשוק את ההורים, וגם מנסים לומר שאנחנו מנסים להשית את העלויות על ההורים. לצערי, מה שהם גרמו עכשיו זה שכן ההורים ישלמו כנראה עוד זיכוי מסוים. אני מקווה מאוד שהוא יהיה זניח ושולי. אני לא יודע באמת כל מכשיר טלפון כזה כמה דקות הוא ידבר, כמה הם יחרגו מהחבילה. ברגע שהורדנו את זה למחיר העלות של ההקשר ולא מעבר לזה, ולא צריכים לרכוש חבילה נוספת, וכל הדברים שכמו שהיה בקורונה שהורים שילמו עשרות ואפילו מאות שקלים בחודש יותר בגלל זה, אז אני מקווה שזה באמת לא נזק יהיה שולי ומזערי. עד שנטפל גם בו. -
@צביקה איפה שמעו את ההודעה הזאת ?
-
פוסט זה נמחק! -
שקווים של הלמידה לא יעלו כסף, לא יהיו חלק מהחבילה הבסיסית של ההורים, כדי שההורים לא יצטרכו לרכוש חבילות נוספות ומחירים גבוהים.לא מבין, מה הוא חושב לעצמו? הוא לא רואה צד שני פה?
הוא לא מבין איך עובדים קווים ומרכזיות?
הרי כדי להפעיל קו יש הרבה מאוד עליות כמו שכבר הסבירו פה שרתים, עובדים, וכו' וכו'
אז נכון שבדרך כלל בסוף החודש אחרי ניכוי כל ההוצאות החברה עדיין יוצאת עם רווח מדמי הקישוריות
אבל מה הוא חושב שאם הוא יוריד את הקישוריות כל החברות ימשיכו לשאת בעלויות ויתפעלו מוצר שמביא להם הפסד??
בוא נגיד שהוא חושב שכולם חייבים להתנהל כגמ"ח ולתת שירות בחינם, אבל בהפסד???
והחשבון פשוט, הכנסות = 0 כי אין דמי קישורית, הוצאות = כרגיל כי יש הוצאות של שרתים, עובדים וכו'
אז בסוף נשארים במינוס -
@למה כתב בעדכון מחברת ימות המשיח:
שקווים של הלמידה לא יעלו כסף, לא יהיו חלק מהחבילה הבסיסית של ההורים, כדי שההורים לא יצטרכו לרכוש חבילות נוספות ומחירים גבוהים.לא מבין, מה הוא חושב לעצמו? הוא לא רואה צד שני פה?
הוא לא מבין איך עובדים קווים ומרכזיות?
הרי כדי להפעיל קו יש הרבה מאוד עליות כמו שכבר הסבירו פה שרתים, עובדים, וכו' וכו'
אז נכון שבדרך כלל בסוף החודש אחרי ניכוי כל ההוצאות החברה עדיין יוצאת עם רווח מדמי הקישוריות
אבל מה הוא חושב שאם הוא יוריד את הקישוריות כל החברות ימשיכו לשאת בעלויות ויתפעלו מוצר שמביא להם הפסד??
בוא נגיד שהוא חושב שכולם חייבים להתנהל כגמ"ח ולתת שירות בחינם, אבל בהפסד???
והחשבון פשוט, הכנסות = 0 כי אין דמי קישורית, הוצאות = כרגיל כי יש הוצאות של שרתים, עובדים וכו'
אז בסוף נשארים במינוסיש כאן אי הבנה של הנושא, אני מעלה כאן צילומי מסך רלוונטיים מתוך לשון השימוע, וכל הרוצה יעיין בעצמו בקישור הבא:
https://www.gov.il/BlobFolder/rfp/22102023_1/he/Hearing-Distance-learning-during-emergency.pdf
בקיצור: כדי למנוע מההורים תשלום מוגדל על חריגה מחבילת הדקות, משרד התקשורת מציע להביא מימון ממשרד החינוך להפעלת הקווים במקום הקש"ג אותם היו אמורים לקבל. לא היה שלב שבו הקש"ג הופסק בפועל ומדובר רק בשימוע שתכליתו לשמוע את טענות הצדדים.
-
@שואל-ברצינות כתב בעדכון מחברת ימות המשיח:
להביא מימון ממשרד החינוך להפעלת הקווים
משרד התקשורת שקל, להציע, לנסות, לבדוק, אם אפשר, שמשרד החינוך יביא כסף למוסדות, עבור המימון של הצורך הזה, שזה שאלה קשה מה באמת המוסדות היו עושים עם הכסף הזה, ע"ע מה שהיה בקורונה.
בפועל, משרד התקשורת לא יכול להתחייב על זה, ויתרה מזאת, שר התקשורת אמר בראון לאבי ממרן, שמשרד החינוך אמר כמעט מפורש שהם לא יביאו שקל, ואי אפשר לדעת, ובלה בלה בלה.
למה שחברות התוכן יקחו סיכון להפסדים של סכומי עתק במידה שבאמת לא יהיה מימון לזה...
ואם כבר באמת חושבים על זה: אם באמת משרד החינוך היה רוצה לחשוב על פיתרון לתת את הקווים האלה בחינם, יש להם מספיק פתרונות, למשל, לממש 1800 למוסדות, או להביא טלפונים לתלמידים, וזה בלי סיכון בלהעביר כספים למוסדות שישמרו אותם לעצמם.
-
@user כתב בעדכון מחברת ימות המשיח:
להביא מימון ממשרד החינוך להפעלת הקווים
משרד התקשורת שקל, להציע, לנסות, לבדוק, אם אפשר, שמשרד החינוך יביא כסף למוסדות, עבור המימון של הצורך הזה, שזה שאלה קשה מה באמת המוסדות היו עושים עם הכסף הזה, ע"ע מה שהיה בקורונה.
משרד התקשורת הציע שחברות התוכן יגבו תשלום מהמוסדות עבור הפעלת הקווים, כפי שמופיע בשימוע. מוסד שלא ישלם לחברות את התוכן את התקציב הייעודי שיקבל עבור כך יגלה מהר מאוד שהקו שלו לא פעיל משום מה...
בפועל, משרד התקשורת לא יכול להתחייב על זה, ויתרה מזאת, שר התקשורת אמר בראון לאבי ממרן, שמשרד החינוך אמר כמעט מפורש שהם לא יביאו שקל, ואי אפשר לדעת, ובלה בלה בלה.
למה שחברות התוכן יקחו סיכון להפסדים של סכומי עתק במידה שבאמת לא יהיה מימון לזה...
מאותה סיבה שכבר היום יש לחברות התוכן קווים עליהם הם גובים תשלום חודשי (שרת ייעודי, שמירת מספר וכדו') ומאותה סיבה שבעוד שנה כאשר דמי הקש"ג יתבטלו כפי שהוחלט סופית - נגיע ממילא למצב הזה...
ואם כבר באמת חושבים על זה: אם באמת משרד החינוך היה רוצה לחשוב על פיתרון לתת את הקווים האלה בחינם, יש להם מספיק פתרונות, למשל, לממש 1800 למוסדות, או להביא טלפונים לתלמידים, וזה בלי סיכון בלהעביר כספים למוסדות שישמרו אותם לעצמם.
כאמור - אין סיכון שהמוסדות ישמרו את הכסף לעצמם מאותה סיבה שהם לא יכולים לשמור לעצמם את הכסף שהם צריכים לשלם על חשמל, מים ונקיון...
-
משרד התקשורת הציע שחברות התוכן יגבו תשלום מהמוסדות עבור הפעלת הקווים, כפי שמופיע בשימוע. מוסד שלא ישלם לחברות את התוכן את התקציב הייעודי שיקבל עבור כך יגלה מהר מאוד שהקו שלו לא פעיל משום מה...
א: כמו שאמרתי, משרד התקשורת הציע, מי ערב שזה יקרה?
ב: למה שמוסד ישלם כסף על מה שהוא כבר קיבל בעבר?למעשה, זה עונה גם על ההמשך שלך.
ממתי עושים פעולה על זמן שכבר היה? על משאבים שכבר הושקעו.
ברור שכשתירד הקישורית בזמן שנקבע לה - החברות יהיו מוכנות לכאורה והלקוחות יראו טוב מאד כמה זה יעלה להם.
אבל לעשות כזה שינוי, בזמן כל כך לחוץ - שבא בסופו של דבר על חשבון הלקוחות ולטובת הכיס של חברות התקשורת- זה לא מתקבל על הדעת.
-
א: כמו שאמרתי, משרד התקשורת הציע, מי ערב שזה יקרה?
ב: למה שמוסד ישלם כסף על מה שהוא כבר קיבל בעבר?כבר כתבתי - מוסד שלא ישלם ינותק באופן מיידי
המלחמה הרי עודנה בעיצומה -
כבר כתבתי - מוסד שלא ישלם ינותק באופן מיידי
שוב,
יש לך מושג כמה כסף השקיעו עד עכשיו חברות התוכן?עזוב את זה,
תשמע בכלל מה שאתה מדבר,
מה רצו לעשות: (ואני כותב בפעם החמישית):א: מורידים קישורית מעכשיו ומלפני שבועיים.
ב: אולי, בסבירות גבוהה שלא, ככה קרעי בעצמו אמר, יתוגמלו המוסדות בכסף שאמור להגיע למפעילי התוכן.זה נשמע לך הגיוני,
אתה אומר "מה הבעיה, שיקחו כסף מהבתי ספר".
אבל אין עדיין כסף
לא בטוח שיהיה כסף
לכאורה לא יהיה כסף.כל זה נשמע לך הגיוני?
חברות התוכן צריכות עכשיו לתת שירות בלי לדעת מה יהיה, ולהעסיק מחלקה שלמה של גביה - בעתיד. -
מה רצו לעשות: (ואני כותב בפעם החמישית):
א: מורידים קישורית מעכשיו ומלפני שבועיים.
ב: אולי, בסבירות גבוהה שלא, ככה קרעי בעצמו אמר, יתוגמלו המוסדות בכסף שאמור להגיע למפעילי התוכן.
זה נשמע לך הגיוני,
אתה אומר "מה הבעיה, שיקחו כסף מהבתי ספר".
אבל אין עדיין כסף
לא בטוח שיהיה כסף
לכאורה לא יהיה כסף.אתה כותב דברים שלא כתובים בשימוע ושלא נאמרו על ידי השר
בשימוע כתוב במפורש שדמי הקישוריות יבוטלו אך ורק אם יושג לכך מימוןבכל מקרה אני חושב שהדיון מיצה את עצמו ואפשר לנעול את האשכול