מודול אלפון מתקדם כולל חיפוש שמות ע"י דיבור / הקלדה, עדכון ושינוי נתונים ועוד (פיתוח פרטי)
-
@אליהושש כתב בחדש! מודול אלפון מתקדם כולל חיפוש שמות ע"י דיבור / הקלדה, עדכון ושינוי נתונים ועוד (פיתוח פרטי):
אבל שכחת לציין שיש לעלות לשלוחת החיפוש קובץ בשם 000 "אנא הקישו על מקשי הטלפון את השם שברצונכם לחפש אות אחר אות"
תודה!
תוקן -
@דוד_מלך_ישראל
דרך אגב הקישור שבפוסט הכללי שלך למודל אלפון מתקדם לחצו כאן לא עובד
-
-
@תפארת-יעקבב תודה רבה, סודר.
-
-
@דוד_מלך_ישראל
גם הקישור שניתן להשתמש בכל הקולות המופעים כאן - שגוי
הקישור הנכון הוא https://f2.freeivr.co.il/post/78553 -
@תפארת-יעקבב סודר, תודה רבה.
-
@דוד_מלך_ישראל
גם אם היית יכול להחליף את המקלדת המסורבלת הזאת במקלדות יותר פשוטות (פורסם פה כמה בפורום, וגם אני פתחתי אחד כזה, זה יהיה דבר מועיל.
עכשיו עד כמה שזה רק אלפון אז אני ממליץ שוב כמו שאמרתי לך פעם, במקום שהתערבב כל תוצאת החיפוש ביחד שיהיה לפני"ז הקלטה לפני השם - השם הוא -הטלפון הוא וכו
-
@דוד_מלך_ישראל כתב בחדש! מודול אלפון מתקדם כולל חיפוש שמות ע"י דיבור / הקלדה, עדכון ושינוי נתונים ועוד (פיתוח פרטי):
עמודה A: מספר הטלפון.
היא מיועדת רק בשביל הזיהוי? -
@0548552104
כן -
@תפארת-יעקבב
אז אני יכול להחליף אותה שיצטרכו להקיש מספר זהות בשביל לשנות פרטים, נכון? -
@0548552104
ברמת העיקרון כן
אני פשוט לא מצליח להבין בידיוק מה אתה מתכוון שע"מ לשנות פרטים יהיו צריכים להקיש מספר זהות, כרגע אין שום הגדרה שאומרת לתת לו להקיש מספר זהות ואז לתת לו לשנות את הפרטים אלא זה מזהה את הטלפון שמתקשר לבד בלי שתקיש אותו
אם אתה מעוניין תשנה את אפשרות הזיהוי ע"י הקשת ת"ז שתלקח מהעמודה הראשונה בקובץ (תחפש את ההגדרה במודול קבלת נתונים) -
@תפארת-יעקבב
אני רוצה שיוכלו ל'תקן' כ"א את המספר שלו לאו דווקה ממס' טלפון מסויום.
לא שמתי לב שערכת תודה. -
@דוד_מלך_ישראל
אני לא בידיוק מצליח להבין, את השורה הזאת@דוד_מלך_ישראל כתב בחדש! מודול אלפון מתקדם כולל חיפוש שמות ע"י דיבור / הקלדה, עדכון ושינוי נתונים ועוד (פיתוח פרטי):
הערה: הגדרות אלו יאפשרו למאזין לשנות רק את הנתונים שלו עצמו, כלומר, הוא יוכל לשנות רק את השורה שבה מופיע מספר הטלפון שממנו הוא מחייג ולא שורות אחרות, ע"מ להגדיר שכל אחד יוכל לשנות כל שורה שהיא, ההגדרות שונות במקצת:
כי ממה נפשך אם זה נותן לשנות רק את השורה של עצמו אז מה זה ההגדרה הראשונה להוסיף נתונים, זאת אומרת שהוא קיים (המספר קיים ואז הוא יכול לשנות את השורה שלו) כבר באלפון, ואז בעצם הוא משנה את הפרטים שלו, אז זה בידיוק ההגדרה אח"כ לשנות נתונים שקימיים
-
@תפארת-יעקבב כתב בחדש! מודול אלפון מתקדם כולל חיפוש שמות ע"י דיבור / הקלדה, עדכון ושינוי נתונים ועוד (פיתוח פרטי):
גם אם היית יכול להחליף את המקלדת המסורבלת הזאת במקלדות יותר פשוטות (פורסם פה כמה בפורום, וגם אני פתחתי אחד כזה, זה יהיה דבר מועיל.
אני מתלבט מה יותר נוח למשתמשים, אמנם המקלדת שלך יותר מהירה לשימוש בהרבה, אבל בזו יש מעלה שהמשתמש לא "נאבד" באמצע ההקשות, אלא שומע כל אות ומתקדם, לא יודע...
@תפארת-יעקבב כתב בחדש! מודול אלפון מתקדם כולל חיפוש שמות ע"י דיבור / הקלדה, עדכון ושינוי נתונים ועוד (פיתוח פרטי):
עכשיו עד כמה שזה רק אלפון אז אני ממליץ שוב כמו שאמרתי לך פעם, במקום שהתערבב כל תוצאת החיפוש ביחד שיהיה לפני"ז הקלטה לפני השם - השם הוא -הטלפון הוא וכו
בעקבות ההמלצה שלך שם, המודול כאן מוסיף כותרת לפני הכתובת והטלפון כמו שהצעת.
-
@תפארת-יעקבב @0548552104 אני אסביר את הענין, ישבתי הרבה על הניסוח של הפוסט הראשון כדי שהנקודה הזו תהיה ברורה, אולי יש עוד מה לשפר.
הנושא הוא כזה, להוסיף נתונים חדשים אפשר מכל טלפון שהוא, היינו, כל אחד יכול להוסיף גם מספר של מישהו אחר ולא דווקא את המספר המחייג, אבל לשנות נתונים קיימים, יש היגיון שלא נרצה שאחד יוכל לשנות נתונים של מישהו אחר אלא כל אחד יוכל לשנות רק את הנתונים של עצמו, דהיינו, רק את השורה שבה מופיע הטלפון המחייג, מצד שני, זה יכול ליצור בעיה אם מישהו החליף מספר, ואין לו עכשו את המספר הישן כדי להתקשר ממנו ולשנות למספר החדש, ובשביל זה עדיף שיהיה אפשר לבצע שינויים גם מטלפון אחר.
לכן הצעתי 2 אפשרויות, באפשרות הראשונה המשתמש יכול לשנות רק את השורה שבה מופיע הטלפון שלו, ההתחברות היא לפי phone_from_list_all_information, היינו שהמערכת מזהה אוטומטית את המתקשר כמשויך לשורה שלו ומאפשרת לו לשנות אותה, באפשרות זו למעשה אין שום משמעות למה שכתוב בעמודה הראשונה, זהו מספר הזיהוי שלא משמש לשום דבר במקרה הזה.
אפשרות שניה, שכל אחד יוכל לשנות כל שורה שהיא, באפשרות הזו ההתחברות היא לפי list_all_information, היינו שהמערכת מבקשת ממנו להקיש מספר, ומחברת אותו לשורה שבעמודה הראשונה שלה מופיע המספר שהוא הקיש, ומאפשרת לו לשנות אותה, והוא יכול להקיש מספר מכל שורה שהיא.
באפשרות זו, העמודה הראשונה משמשת כמספר שאותו יש להקיש ע"מ לשנות את השורה, ובאמת אפשר גם להכניס בה ת"ז או כל מספר זיהוי אחר שיהיה ידוע למשתמשים.זו הסיבה שמופיע פעמיים ההגדרות של שלוחות ההוספה והעדכון, בשלוחת ההוספה, באפשרות הראשונה אין צורך בעמודה הראשונה בכלל, ובשניה צריך להקיש את מספר הטלפון (או מ"ז וכדו'), בשלוחת העדכון, באפשרות הראשונה א"צ להקיש בהתחלה מספר כי הוא מזוהה אוטומטית לפי המחייג, ובאפשרות השניה כל אחד יכול (וצריך) להקיש את המספר כדי לזהות לאיזו שורה הוא מתכוון.
לסיכום, כמו שכתבתי בפוסט הראשון, שלוחות המשנה של הוספה ועדכון הם מודול קבלת נתונים ואפשר לשחק בהם עם המון שינויים והגדרות לפי הצורך, הבאתי את הבסיס לטובת מי שלא זקוק ליותר מזה.
מתנצל על האריכות...
-
@דוד_מלך_ישראל
בהתחברות הראשונה לפי phone_from_list_all_information מאיזה עמודה הוא בודק אם הטלפון קיים? (אני מבין שלא מהראשון אלא מהשלישי) -
@תפארת-יעקבב מהשלישי והלאה
-
@דוד_מלך_ישראל
עכשיו סתם שאני יבין (דבר אחד עד עכשיו אני מבין - לילה לא יהיה לי )
מה ההבדל בין הוספת פרטים לשינוי פרטים הרי בשתיהם הוא דורש את אותפ פרטים מהתחלה וזה משנה את כל השורה
-
@תפארת-יעקבב נכון, זה בגלל שבשלוחת שינוי הפרטים, כיון שמוגדרת כניסה לפי phone_from_list_all_information (שזה נצרך כדי למחוק את השורה הקיימת), אם המספר המחייג לא מופיע בקובץ הוא לא יוכל להכנס לשלוחה, וא"כ אין אפשרות להוסיף מספרים חדשים, לכן יש את שלוחת הוספת הפרטים שבה לא מוגדרת התחברות.
עקרונית אפשר להגדיר שלוחה אחת, של עדכון פרטים, ולהגדיר שאם המספר לא מופיע יעבור לשלוחת הוספת הפרטים, אבל לא נכנסתי לזה.
-
@דוד_מלך_ישראל
בשלוחת הוספת פרטים אין התחברות לפי phone_from_list_all_information -
@תפארת-יעקבב נכון, זה בשביל שיוכל להכנס מספר חדש ולהוסיף את עצמו כנ"ל