פתרון אפשרי למניעת בקשות שגויות דרך שלוחת API
-
@לומד-עס כתב בפתרון אפשרי למניעת בקשות שגויות דרך שלוחת API:
@MGM-IVR תמיד אפשר לתרגם אש
לא נכון, כלומר, האש זה גיבוב.. אפשר לגבב בדרך שיוכלו להחזיר, אבל לא משתמשים בזה כבר היום להצפנה
-
-
@MGM-IVR
כמעט כל הצפנה ברגע שאתה יודע את הצורה שמצפינים אתה יכול גם לפענח...
ואם יש אתרים באינטרנט שמצפינים זאת אומרת שאפשר לדעת את זה בקלות...
הבאתי לך אתר שעושה את זה ל 2 הכיוונים -
@פיסטוק-פרווה @לומד-עס למדתם פעם איך עובד האשינג? כי זה לא בדיוק נכון מה שכתבתם, זה בדיוק כל הרעיון של ההאש לסיסמאות, שזה פונקציה חד כיוונית.
-
@פיסטוק-פרווה כתב בפתרון אפשרי למניעת בקשות שגויות דרך שלוחת API:
הבאתי לך אתר שעושה את זה ל 2 הכיוונים
אפילו שם כתוב במפורש שלא ניתן
-
@אביי-ורבא
לא משנה, תכל'ס אפשר להמיר את זה חזרה... -
@פיסטוק-פרווה לא נכון!!
-
-
@פיסטוק-פרווה אתה מתווכח עם מציאות מתמטית, זה שניתן לבצע התקפה של ניסוי ותהיה עד למציאת המחרוזת התואמת לא אומרת שניתן להמיר את זה חזרה, אלא שבהינתן ערך האש זהה שאתה יודע מה הסטרינג המקורי שלו, תוכל לזהות את הסיסמה המגובבת בהאש, אבל עדיין לא תוכל לעשות לזה המרה חוזרת...
כמובן שכל האמור הוא לגבי הצפנה קריפטוגרפית, ולא על הצפנה מול מפתח
-
אני פשוט אחזור שוב
@MGM-IVR כתב בפתרון אפשרי למניעת בקשות שגויות דרך שלוחת API:
האש זה גיבוב.. אפשר לגבב בדרך שיוכלו להחזיר, אבל לא משתמשים בזה כבר היום להצפנה
הצורות של ההצפנה היום זה פונקציה חד כיוונית, שלא ניתן להחזיר אחורה, פעם היו מצפינים מול צופן כלשהוא, והיה ניתן להחזיר אחורה
-
@MGM-IVR
@אביי-ורבא
אוקיי, אז תסבירו לי,
בא נניח שאני רוצה ליצור סיסמה באש של 123456, ואז אני רוצה לבדוק אם מה שהלקוח שולח לי זה נכון, בא נגיד שהוא באמת שלח את 123456 אז אני יוצר שוב סיסמת אש ומתאם, 1. זה אומר שכל הסיסמאות אש זה תמיד יהיה אותו סיסמה,
2. זה אומר שאם אתה מפצח את הקוד איך להמיר מ 123456 ל e10adc3949ba59abbe56e057f20f883e אז אתה גם יכול להחזיר. -
@אביי-ורבא כתב בפתרון אפשרי למניעת בקשות שגויות דרך שלוחת API:
@פיסטוק-פרווה זה שניתן לבצע התקפה של ניסוי ותהיה עד למציאת המחרוזת התואמת לא אומרת שניתן להמיר
כן על זה דיברתי
-
@MGM-IVR
@אביי-ורבא
אוקיי, אז תסבירו לי,
בא נניח שאני רוצה ליצור סיסמה באש של 123456, ואז אני רוצה לבדוק אם מה שהלקוח שולח לי זה נכון, בא נגיד שהוא באמת שלח את 123456 אז אני יוצר שוב סיסמת אש ומתאם, 1. זה אומר שכל הסיסמאות אש זה תמיד יהיה אותו סיסמה,
2. זה אומר שאם אתה מפצח את הקוד איך להמיר מ 123456 ל e10adc3949ba59abbe56e057f20f883e אז אתה גם יכול להחזיר.לא זה הפורום והמקום,
אבל בקצרה,
פונקציית גיבוב רגילה לוקחת מחרוזת שאתה מספק לה, למשל 123456, ועושה מניפולציה כלשהיא(למשל החלפה של 1 ו 0 בכל ביט 5 ) ומחזירה ערך מגובב שללא המפתח (החלפה של 1 ו 0 בכל ביט 5) לא תוכל לדעת מה המקור.פונקציית גיבוב קריפטוגרפית היא פונקציה שאתה נותן מחרוזת למשל 123456, ומגדיר לאיזה אורך היא תוצפן (למשל 256), ויש פונקציה מתמטית מסובכת, שמביאה לך את ההאש המוצפן,
בזה משתמשים היום רב ההצפנות, ובזה אין דרך לחזור אחורה ולדעת לפי האש, מה המחרוזת המקורית (1-6)ככה אני כותב מהזיכרון, אז הגיוני שיהיה טעיות, ניתן לחפש בגוגל כדי להבין יותר טוב
-
@MGM-IVR
אז אש זה פונקצייה אחת שבא נגיד (כמובן, דוגמא) לוקחת את התו הראשון (1) מכפילה אותו ב 10 ואז יוצא 10 את השני ב 20 וכן הלאה.. אז אמור לצאת 104090160250360. ובשביל לבדוק אם הסיסמה שהלקוח שולח נכונה, אני אמור להכפיל את התו הראשון ב 10 והשני ב 20 וכו' ולראות אם התוצאה זה ה hash ששמרתי ממה שיצא לי מקודם? -
@MGM-IVR
אז אש זה פונקצייה אחת שבא נגיד (כמובן, דוגמא) לוקחת את התו הראשון (1) מכפילה אותו ב 10 ואז יוצא 10 את השני ב 20 וכן הלאה.. אז אמור לצאת 104090160250360. ובשביל לבדוק אם הסיסמה שהלקוח שולח נכונה, אני אמור להכפיל את התו הראשון ב 10 והשני ב 20 וכו' ולראות אם התוצאה זה ה hash ששמרתי ממה שיצא לי מקודם?ברגע שיש לך פונקציה שמחזירה משהו מוצפן (ואני לא נכנס לאיך הפונקציה עובדת)
אז אתה שומר ב db את המשהו המוצפן כסיסמה של הלקוח, ואז כשהוא מכניס סיסמה לאימות, אתה מעביר את הקלט שלו בתוך הפונקציה, ומשווה את התוצאה למה שכתוב בdb -
@MGM-IVR
כן, כמו שכתבתי, אוקיי תודה!! -
@פיסטוק-פרווה בקצרה, ההצפנה מתבצעת כך: כאשר מתקבל הקלט שאמור להיות הסיסמה, מוספים לו ערך רנדומלי כלשהו ואז מעבירים אותו פונקציית Hash. בDB שומרים את הערך המגובב שבעצם מורכב מהסיסמה של המשתמש + הערך הרנדומלי שהתווסף.
כנ"ל לאחר מכן כדי לאמת את הסיסמה כשמתקבל קלט סיסמה של משתמש מסוים, מוסיפים את הערך הרנדומלי ומעבירים אותה דרך אלגוריתם הHash ומבצעים השוואה של הגיבוב שהתקבל לסיסמה הקיימת במסד נתונים. -
@yosef-avitan
מאיפה תדע איזה ערך רנדומאלי היה קודם? -
@yosef-avitan
מאיפה תדע איזה ערך רנדומאלי היה קודם?את הערך הרנדומלי אני שומר בDB על שם המשתמש.
-
@MGM-IVR @yosef-avitan @אביי-ורבא @לומד-עס @פיסטוק-פרווה @שואף_גבוה
אז אני מציע רעיון אחר, בכניסה לשלוחה המערכת תבקש מהמשתמש את סיסמת הניהול, תבדוק האם הסיסמה נכונה (כמו פונקציית password=password_admin) ובמידה והיא נכונה, יישלח לשרת הנתון שהמשתמש הקיש (ולא הצורה המוצפנת ששמורה אצל ימות), זה לא יהיה יעיל לגמרי כי סו"ס המשתמש יצטרך להקיש בכל כניסה, אבל פתרון חלקי.