קודים לתקשור עם מערכת טלפונית דרך אקסס
-
@dudu
יש משהו אחר שאני צריך לשדרג באקסס הזה שאני מוכן לשלם על זה
יש לך כתובת אימייל? -
פוסט זה נמחק! -
-
@עץ-השדה זה קורה לפעמים, צריך לחכות חצי שעה ואז לנסות שוב.
-
שלום רב
רציתי לדעת האם יש אפשרות להעלות קבצי פי די אף מהמחשב לאתר של ימות משיח ע"י קוד באקסס בדומה למה שנעשה כבר בקבצי מערכת.
בתודה מראש
-
@CBHNHI
למיטב ידעתי לא, כיון שהאקסס אינו מעלה את הקבצים אלא את התוכן והתוכן של הפי די אף צריך להיות רשום איפשהוא באקסס -
-
אני לא מבין באקסס, אבל אולי שייך לפתח באקסס, "מעקב אחרי רשימת תפוצה"
לדעת מי מהנרשמים מאזין בקביעות, ומי לא מאזין כלל, כמה דקות, באיזה שלוחה וכו' -
ל @dudu שלום וברכה
לאור פנייתם של @גבאי ושל @פיסטוק-חלבי ולאור הצורך שלי בעצמי בדבר הזה
ניסיתי ליצור טופס שיוריד רק נתונים חדשים ולא את ככל הנתונים, עד כה ללא הצלחה.
אשמח לעזרתך באם תתפנה
בתודה מראשנ.ב. @אריה כתב שזה מוטמע במודל מכירות, לא מצאתי איפה, אולי ממך תבוא הישועה
-
@עמוד-הימני-פטיש-החזק בעיקרון אריה פעם עשה לי משהו (זה מוטמע בקובץ שלי ואין לי אפשרות להוציא משם ולבודד את הקטע הזה) שעובד בצורה כזו
שהקוד קודם בודק מה המספר הסידורי האחרון שירד ואז הוא מוריד רק את מה שמעל המספר הסידורי.
(זה לא פיתרון מאה אחוז כי יש מקרים שמוחקים את האחרון וכדו'. וכן צריך שהמספר לא יתאפס כל יום ולא לאפס אותו בכלל.)
[נראה לי שמה שאריה התכוין שמוטמע במערכת מכירות זה האפשרות שכל פעם יוריד מההתחלה בלי למחוק את הקודם, אבל לא שידע להוריד רק חדשים.] -
@גבאי
אולי תעלה את הקובץ לתועלת הכלל
אם הוא לא פרטי/אישי
בתודה מראש -
@עמוד-הימני-פטיש-החזק אם הייתי יכול...............
הוא מידי מורכב בשביל שאני יכול להעלות אותו. -
-
@עמוד-הימני-פטיש-החזק ברמת העיקרון אולי בלילה יהיה לי זמן ואני יתן לך להשתלט על המחשב שלי לנסות לראות מה יש לי שם.
אם תרצה תשלח לי מייל ל@גי'מיל7139050 ונדבר בלילה -
@גבאי
אני לא יודע האם אני יהיה זמין בלילה אבל מה שאתה יכול לעשות זה ללחוץ על F12 כאשר הקובץ פתוח ואז ניתן לעשות שמירה שהיא משכפלת את הקבצים לאחמ''כ אתה מוחק מהקובץ החדש את כל הנתונים שלך ושומר ואז בעכבר ימני אתה סוגר את זה בקובץ זיפ (ZIP) או ראר (RAR) ומעלה את זה לפורום
כלומר אתה לוחץ על הסימון המודגש ובוחר את הקובץ ושולח -
@גבאי @עמוד-הימני-פטיש-החזק @פיסטוק-חלבי @dudu
שלום
כיון שהזכרתם את הניק שלי עם @ קיבלתי התראה לאימייל
אנסה להסביר כאן האיך לעשות שייבא רק רשומות חדשות.קודם כל הסבר תיאורתי,
המודול של הורדת קבצים עובד בצורה כזו:- קבלת מחרוזת המכילה את קובץ ה ymgr מהשרת
- המרת המחרוזת לפורמט json (זוהי שיטה לייצג טבלה במחרוזת טקסטאולית)
- לולאה שרצה על כל הרשומות ב json ואכסונם בטבלה מקומית
הקוד שמייבא רק רשומות חדשות מעמיד תנאי בדיקה האם המזהה הסידורי של הרשומה מקובץ ה ymgr גבוה מהמזהה הסידורי המקסימלי שמאוחסן בטבלה המקומית, ורק אם כן מייבא אותו
לדוגמא: אם אתה מייבא קובץ aprovalAll.ymgr לטבלה מקומית בשם 'קבלת נתונים'. אזי הקוד יבדוק בכל רשומה שתתקבל מקובץ ה ymgr את שדה Booking, האם הוא גבוה יותר מהערך המקסימלי בשדה Booking (או איך שקראת לו) בטבלה המקומית, ורק באם הוא גבוה יותר, המערכת תייבא את הנתון
שים לב, לקבצים שונים, המזהה יכול להיות שונה (לדוגמא בקובץ aproval_number_log המזהה הוא ApprovalNumber), או לא קיים (לדוגמא בקבצי נתוני השמעה LogFolderEnterExit-yyyy-mm) , במקרה כזה יהיה עלינו להתאים את הקוד לקובץ הספציפינקודה חשובה: אין באפשרות הקוד לבדוק את הקובץ ymgr עצמו, אלא רק למנוע את אחסון הרשומות בטבלה המקומית, זאת אומרת שהקוד יכול להיכנס רק בין שלב 2 לשלב 3
זה אומר ששלב 1 ובעיקר שלב 2 (שהוא השלב המאסיבי ביותר), ירוצו על כל הקובץ, ורק שלב 3 יסונן לרשומות החדשות
יש בזה חיסכון מסויים בזמן הריצה, אבל לא חיסכון משולם
ישנה אפשרות לסנן את קובץ ה ymgr עצמו וכך לחסוך גם את שלב 2 (על ידי replace של המחרוזת, למי שמבין), אבל בשביל זה צריך לעשות התאמה אישית לקובץ מסויים ולפורמט שלו, ואינני יכול להעלות כאן דוגמא כלליתמכיון שלכל אחד משתמש בקודים לייבוא קובץ אחר, וגם כל אחד מאכסן את המזהה בטבלה אחרת, אני מעלה כאן את הקוד הכללי, וכל אחד יעשה לעצמו את ההתאמה, בהמשך (אם יהיה סיפק בידי) אעלה תיקון למודול עצמו (כמו שכבר הבטחתי...)
נקודה חשובה, המודלים שהעלתי הוגדרו כך שבכל ייבוא נתונים נמחקת הטבלה המקומית הקודמת שמחזיקה את הנתונים, לצורך ייבוא נתונים לאותה הטבלה יש להכניס את הערך 3 בקוד CreatingTable כמו שמוצג בדוגמא
הקוד יכנס בקוד ImportTextToTable (-ייבא טקסט אל הטבלה) במודול ImportingFiles (-ייבוא קבצים)
הסבר בגוף הקודSub ImportTextToTable(strText As String, strTableName As String) NamesFildsFile = GetNameFilds(strText) chrStartRow = Mid(strText, 1, 1) strText = "[{""" & strText strText = Replace(strText, "#", """:""") strText = Replace(strText, "%", """,""") strText = Replace(strText, Chr(13) & Chr(10) & chrStartRow, """},{""" & chrStartRow) strText = Replace(strText, Chr(13) & Chr(10), """}]") Dim Json As Object Set Json = JsonConverter.ParseJson(strText) 'עד כאן מתבצע שלב המרת ה ymgr ל json 'כעת הקוד מתחיל את ייבוא הרשומות, שימו לב שיש להגדיר שיאחסן באותה הטבלה ולא שימחוק את הטבלה הישנה (הכנסת הערך 3 בסוף הקוד) Set rs = CurrentDb.OpenRecordset(CreatingTable(strTableName, NamesFildsFile,3)) 'מכאן מתבצע האחסון של הרשומות בטבלה, וכאן המקום להכניס את הקוד 'קודם כל נמצא את הערך המקסימלי של הטבלה הקיימת על ידי הקוד הזה 'כאן אני כותב דוגמא לייבוא קובץ ה aprovalAll שהמזהה שלו הוא Booking יש להחליף לפי הענין ValMax = Dmax("Booking", strTableName) 'עכשיו הקוד מתחיל לייבא בפועל. נכניס לו תנאי בתוך הלולאה For Each CurrentId In Json ValID = CurrentId("Booking") IF ValID > ValMax then rs.AddNew For Each filds In NamesFildsFile valJson = CurrentId(filds) rs(filds) = valJson Next rs.Update End IF Next End Sub
-
@גבאי @עמוד-הימני-פטיש-החזק @פיסטוק-חלבי @dudu
עדכנתי את הפוסט הראשון
ובכללו העלתי קובץ אקסס מעודכן
הוספתי בקובץ הזה שידורגים רבים בכללם תקשור עם קודים של שיגור הודעות (קמפיינים רשימות תפוצה), אפשרות לעדכון ערכי ברירת מחדל, ועוד כפי שתחזינה עינכם מישריםבטופס ייבוא נתונים הוספתי אופציה לסנן את הקובץ ymgr עצמו, זאת אומרת להחליט כמה שורות לייבא מתוך הקובץ, האופציה הזו נותנת מרווח תמרון גדול
ולכם היא נותנת פתרון מושלם בשביל לייבא רק רשומות חדשות. פשוט לבדוק כמה רשומות קיימות כעת בטבלה המקורית, ולרשום בטופס לייבא את הקובץ רק מרשומה x ומעלה
הוספתי גם אפשרות שאם הייבוא הוא לטבלה קיימת, יש כפתור שנותן אוטומטי את כמות הרשומות הישנות שמאוחסנות בטבלהמקווה שעזר לכם!
בהצלחה -
@אריה כל הכבוד חיכינו לזה הרבה זמן והיה שווה (וגם האופציה של נתוני ברירת מחדל שווה המון המון........................
ממש משהו מושקע ומאוד מאוד גמיש לכל האפשרויות והשימושים
אבל ניסיתי לטפל בפונקציה של שיגור הודעות ובכל סוגי הפקודות שאני נותן לו הוא מחזיר לי שגיאה הזו
-
@גבאי
אתה צודק, נשמטה שורה אחת, תיקנתי את הקובץ
נקודה נוספת, מכיון ש API של ימות עודכנו רבות מאז שיצרתי את הקובץ, יתכן שחלק מהפקודות אינם מותאמות או לא מסונכרות, לא בדקתי את כולם -
האם יש איזה שהוא דרך קודים האלו להוריד את רשימת הקבצים כולל השם המקורי?
ולהכניס לטבלה
זה יכול להיות נהדר!