מחפש מפתח לפיתוחים מעניינים ברי ביצוע, למפתח עם ראש על הכתפיים.
-
@שמול
לא התכוונתי לציבור שהגיע
אלא לועדה שעמלה שם על הכל שיהיה מתאים לכולם ואפילו סרטונים לא היו מוכנים לשים אלא מיצגי תמונות ובכל אופן לא חשבו שיהיה בעיה ליצור דברים בAI ולהציג לציבור
וזה בדיוק מה שאמרתי שהאנשים לא יודעים להבחין אם זה AI או לא ולא מפריע להם
כמובן שאם תשלב בקו עצמו בינה מלאכותית שעונה תשובות לאנשים זה יכול להפריע בהחלט
אבל אם כשפיתחו את הקו השתמשו בAI זה כבר מוגזם
לגבי האם להשתמש או לא כל אחד יעשה כדעת רבותיו
אני רק דיברתי מצד הציבור בעלי הטלפונים הכשרים מה נראה לי שמפריע ומה לא -
@פתרון-AI
יש אמת במה שאתה אומר..
אפשר גם להבין את אנשים שגם מתנגדים לכל שימושכמובן שאם תשלב בקו עצמו בינה מלאכותית שעונה תשובות לאנשים זה יכול להפריע בהחלטכמו להיות בקשר אם AI הם לא רוצים, כך בדבר שהגיעה מהם, הם לא רוצים...
מה נפק"ם להם כמה זה נוגע להם באישי
|וזה בדיוק מה שאמרתי שהאנשים לא יודעים להבחין אם זה AI או לא ולא מפריע להם|
או גופא אם היו יודעים אז כן היה מפריעה להם -
@שמול אנשים לא רוצים להשתמש בעצמם
אבל לא אכפת להם אם המתכנת שבנה את התוכנה השתמש בבינה מלאכותית
זה ההבדל הקטן -
@פתרון-AI
יש אנשים, ויש אנשים!!
מבחנתם אין הבדל אם הם עצמם עשו בAI בשבילהם, אם משהו אחר עשה בAI בשבילהם...

אם זה פסול אז פסול עד הסוף!- @פתרון-ai כתב:אנשים לא רוצים להשתמש בעצמם
- אבל לא אכפת להם אם המתכנת שבנה את התוכנה השתמש בבינה מלאכותית
- זה ההבדל הקטן
כדבר פסול אין הבדל אם לעצמם או על ידי אחרים הוא פסול בחפצא!
ואם אנשים אכפת להם מה גם השני עושה? -
@שמול יש גם כאלו
אבל יש הרבה וזה נראה לי רוב הציבור הוא באמצע
יש שלא משתמשים במחשב אבל מבקשים מאחרים שישתמשו בשבילהם
יש שלא משתמשים באינטרנט ומוכנים שאחרים יעשו בשבילהם את העבודה
כאן זה עוד יותר רחוק
יש אחד שעשה עבודה והתשמש בAI לצורך בניית הפרוייקט לא עשה במיוחד בשבילהם אלא בנה מערכת
להתנזר מזה זה רק יחידי סגולה
וכמו שאמרתי שאני חושב שגם ימות בעצמם משתמשים ולא ראיתי שמישהו מפסיק להשתמש בכל קווי התוכן בגלל זה -
@פתרון-AI
זה יותר אנשים מי מה שאתה חושב..
AI הוא יותר בעייתי ממחשב ואינטרנט ההתנגדות אליו הוא נפוץ יותר וגם מוכר,
וזה דבר מובן שיקרה כזה בקשה! -
לכולם:
- יש מכתבים של כל ראשי הישיבות הליטאיות המיינסטרים נגד השימוש בבינה בכל צורה ואופן שהוא.
- כנ"ל אצל החסידים.
- וכנ"ל אצל חלק גדול מהציבור המזרחי {ספרדי, תימני, מרוקאי, וכו'} (עד כמה שידוע לי)
אז גם אם אנו לא מקפידים על כך עלינו לחזק את המקפידים ולא כמו פה ח"ו לרדת עליו זה כבר "חוצפה יסגי" ברמות שלא היה עד היום רח"ל.
וזה לא רק יחידי סגולה אני מכיר כאלו שהיו סופר מומחים וכיום לאחר שהבינו והפנימו את חומרת העניין מפתחים קווים נטו דרך קווי הגדרות מתקדמות ואני מכיר כאלו עשרות
אז אם זה מה שאני מכיר בטח יש עוד מלא אז ... קצת כבוד -
עדיין רלוונטי? על מה מדובר?
-
אני מביט מהצד על הדיון ונראה לי שיש כאן ערבוב יסודי בין הלכה פסוקה לבין גדרים, הנהגות ואידיאולוגיה חברתית.
איסור והיתר נמדדים לפי השולחן ערוך והפוסקים. אם הבינה המלאכותית הייתה אסורה מצד עצמה - איך מותר לנשות אברכים בהייטק להשתמש בה ביום יום כחלק מהפרנסה?
ומאידך, אם זה היתר פשוט לכל דבר למה יש מי שנמנע מזה לחלוטין?מכאן מוכח שלא מדובר באיסור חפצא, אלא בעבודת ה' וסייגים אישיים.
חלק מהרבנים מציבים גדרים שמיועדים לשמור על דרגה רוחנית מסוימת או למנוע חשיפה לסיכונים, וזה לגיטימי לחלוטין עבור מי שצועד בדרך זו.אבל יש הבדל תהומי בין יהדות (תריג מצוות השווה לכל נפש) לבין נורמות חברתיות או גדרים שנועדו להגן ולשמור על קבוצה ספציפית.
הקב"ה לא ברא את כל בני האדם בשבלונה אחת - הוא ברא אנשים משורשים שונים, עם תפקידים שונים וברמות רוחניות שונות.כשם שלא מצפים מכל אדם לאמץ את אותן חומרות פרטיות בכל תחום אחר בחיים, כך לא נכון לכפות דרגה רוחנית או גדר פרטי של תפיסה אחת על הכלל - בטח כשמדובר בכלי עבודה טכנולוגי.
אני תמיד אומר שצריך לעשות הפרדה בין יהדות לחרדיות.
חרדיות זה כלי עזר ליהדות, לא היהדות עצמה. -
אני לא יודע אם את אישה או לא אבל חירטוט זה כן,
מה הבדל בין איסור חפצא לאיסור גברא,
מה בין איסור אם לאו או בלי לאו,
מה בין תרי"ג מצות לתקנת חז"ל, ואיזה עונש,
מה אם פורץ גדר שהעונש וכו,
ואם זה לא איסור חפצא אז איך זה בעבודת השם וסייגים אישיים.
מה זה המושכל ראשון של "בטח כשמדובר בכלי עבודה טכנולוגי." האם הטכנולוגיה היא מעל הכל..
דבר פשוט אפשר להבין ממה שהחזון איש אמר "שלהתקרר ביהדות זה יהורג ואל יעבור"
מכאן נלמד שגדר זה יותר מתריג מצות, ועובר על מצות חכמים דינו במיתה יותר מהעובר על דברי השם..
איזה חוצפה!!
חרדיות זה כלי עזר ליהדות, לא היהדות עצמה.
אין לי משהו אישי.
אבל אל תציגי כדעה של התורה חס ושלום!!! -
אז גם אם אנו לא מקפידים על כך עלינו לחזק את המקפידים ולא כמו פה ח"ו לרדת עליו זה כבר "חוצפה יסגי" ברמות שלא היה עד היום רח"ל.
כנ"ל חוצפא יסגי מאיפה אמור לדעת אישה מה היא דעת תורה!!!
-
@שמול
סליחה, אבל עשית כאן "סלט" למדני שלם רק כדי לא לענות על השאלה הפשוטה ששאלתי.-
חפצא מול גברא:
AI הוא לא "חזיר" ולא "נבלה". הוא לא אסור מצד ה'חפצא' שלו (כמו שאין איסור חפצא במחשב, בטלפון או בסכין). השימוש בו הוא 'גברא' לחלוטין - תלוי מה עושים איתו ואיך. -
תקנות חז"ל מול הדרכה ציבורית:
יש הבדל עצום בין תקנת דרבנן קצובה מהגמרא והשולחן ערוך לבין מכתב הדרכה או סייג חינוכי-ציבורי של רבנים בדורנו.
להפוך כל מכתב מסיבות חינוכיות ל"תקנת חז"ל שדינה מיתה" זו בוקה ומבולקה הלכתית. -
ומה עם העובדות?
לא ענית על אף נקודה מעשית: אם זה איסור תורני או דרבנן חמור, איך מאות אברכים ותלמידי חכמים מאשרים לנשיהם לעבוד ב-AI יום-יום בהייטק?
האם כולן "פורצות גדר"? ברור שלא. הם מבינים היטב שזה כלי עבודה מקצועי. -
הבהרה לגבי הכלי הטכנולוגי:
חלילה, הטכנולוגיה אינה "מעל הכל", ובנקודה הזו יש צדק בדבריך - כל כלי מצריך גדרים, יישוב הדעת ועבודה רוחנית כדי שנעשה בו שימוש ראוי ולא נשתעבד לו.
אך דווקא משום שמדובר בכלי, ההכרעה איזה גדר לשים ובאיזה אופן להשתמש בו (בין אם בפיתוח, בהייטק או בפרנסה) מסורה לכל אדם לפי הוראת רבותיו.
לא כל סייג מוצדק הופך לאיסור גורף שמחייב את כלל הציבור. -
החזון איש:
החזון איש דיבר על קרירות ביראת שמים, לא על המצאת איסורים הלכתיים חדשים יש מאין על כל כלי טכנולוגי. -
לגבי "חיזוק המקפידים":
חלילה, אף אחד לא "יורד" על המקפיד או מוריד בערכו הרוחני. יש הבדל תהומי בין אדם שבוחר להחמיר על עצמו
שזו זכותו המלאה, ראויה לכל הערכה ואשרי חלקו - לבין כפייה של חומרה פרטית על הכלל כאילו היא עיקר הדין.
הבעיה אינה בהקפדה האישית, אלא כשלוקחים גדר סובייקטיבי ומנסים להפוך אותו לנורמה מחייבת עבור כולם, תוך קיטלוג כל מי שנוהג אחרת כ"מזלזל",
זו בדיוק פריצת הדרך והסטייה מהמסורת של עם ישראל.
מאז ומעולם חז"ל והפוסקים נזהרו שלא להטיל גזירות שאין הציבור יכול לעמוד בהן, ושמרו מכל משמר על ההבחנה בין הלכה פסוקה לבין מידת חסידות.
מי שבוחר להחמיר אשריו. אבל להפוך דרגה רוחנית פרטית למקל שבו חובטים באחרים, תוך הכתמה של כל מי שפועל לפי הוראת רבותיו כ"חוצפה"? זו בדיוק השכחה של דרכה של תורה. -
בעלות על "דעת תורה":
היהדות ומסורת הפסיקה היו כאן הרבה לפני המסגרת החרדית בצורתה הנוכחית. התורה רחבה ומגוונת (שבעים פנים לתורה), ומאז ומעולם היו בה גישות, זרמים ושיטות שונות המבוססות במסורת.
הניסיון להציג עמדה חברתית או סייג מסוים כ"דעת התורה היחידה" ואת כל מי שנוהג אחרת כמי שחוטא ב"חוצפה" - הוא ניכוס של בעלות על עולם התורה.
הרב שלי, שמבוסס גם הוא על המסורת הטהורה, אינו אוחז באלמנטים מסויימים בגישה הזו.
נ.ב.
אני גבר. -
-
@שולי
דרך אגב התשובה הזו נעשה על ידי AI? -
@שולי
האם ראית את המכתבים נגד השימוש?
מה זה??
חרדיות זה כלי עזר ליהדות, לא היהדות עצמה.
אני לא מבין את הציטוט חרדיות זה כלי עזר ליהדות,
מה בין חרדי ליהודי?
ולמה חרדי עוזר ליהודי?
ואם יהודי הוא לא או גופא של חרדי? -
@שמול
כשיש טיעונים חדים ולמדניים קשה להאמין שבן אדם חושב עומד מאחוריהם?
אני מוחמא מכך שהטיעונים שלי נראים לך איכותיים מדי מכדי שאדם יכתוב אותם..לגבי המכתבים:
אני מכיר, וכפי שכבר כתבתי יש לי כבוד מלא לגדרים ולסייגים הציבוריים שנועדו לשמור ולהגן. אבל שוב אתה מתחמק מהיסוד ההלכתי: מכתב הדרכה ציבורי אינו משנה את גדר ההלכה ממה שנפסק בשולחן ערוך, ואינו הופך כלי טכנולוגי ל"חזיר" האסור על כולם.נ.ב. אם רלוונטי לך יסודות האמונה, הרב יהושע ענבל פתח את סדרת/קורס "שאל אביך" על יסודות האמונה.
ממליץ בחום! ממש כיף אינטלקטואלי-תורני. -
@שולי
אוקי טעיתי זה לא AI..
אבל עכשו אני מבין מה הבעיה אתה מתלמידי הרב יהושע ענבל!
היה נראה לי שזה AI מצד שבמקום להתווכח אל עצם הגדר ולהביא סברות לאיזה צד אז אתה בונה מחדש את המושכל ראשון כמו שAI נהגה בויכוחים איתה -
-
מה בין "יהודי" ל"חרדי"?
יהדות (המהות): היא השורש, התורה, תרי"ג המצוות וההלכה הפסוקה (השולחן ערוך).
זהו החיוב המוחלט, הנצחי והשווה לכל אדם מישראל, ללא קשר לשיוך חברתי, ללבוש או לעדה.
חרדיות (המסגרת/הסוציולוגיה): היא תנועה חברתית-תרבותית שצמחה בעת החדשה (בעיקר באירופה מול תנועות ההשכלה והחילון) כמענה מגן.
החרדיות מייצרת מערכת של סורגים, חומות, לבוש אחיד, שפה ונורמות חברתיות שנועדו לשמור על הקהילה ועל הזהות הדתית מפני השפעות חיצוניות. -
למה חרדיות היא "כלי עזר" ליהדות?
החרדיות משמשת כמעטפת הגנה (חממה).
כשם שקליפה מגינה על הפרי כדי שיוכל לגדול מבלי להירקב, כך הנורמות, הקהילתיות והסייגים של העולם החרדי נועדו לעזור לאדם לשמור על יהדותו, על תורתו ועל מצוותיו בסביבה מאתגרת.
הבעיה מתחילה כאשר מתבלבלים בין המעטפת (הכלי) לבין התוכן (המהות):
הכלי: הלבוש, השפה, הנורמות הקהילתיות, החומרות הספציפיות וההגדרות החברתיות.
המהות: לימוד תורה, שמירת שולחן ערוך, יראת שמים, מידות טובות.
אם אדם חושב ש"להיות חרדי" זו תכלית המצוות הוא הופך את האמצעי למטרה. הכלי נועד לשרת את היהדות ולא להחליף אותה.- האם יהודי הוא לא או גופא של חרדי? (האם חרדי אינו בעצם יהודי?)
בוודאי שחרדי הוא יהודי, אך יהודי אינו חייב להיות חרדי כדי להיות יהודי כשר ונאמן להלכה.
מאז ומעולם - מאות שנים לפני שנוצר המושג "חרדיות" במודל המודרני שלו - היו בעם ישראל יהודים צדיקים, תלמידי חכמים ויראי שמים שחיו לפי השולחן ערוך בכל תפוצות ישראל (במזרח, באירופה ובתימן), מבלי שהייתה קיימת ה"סוציולוגיה החרדית" של ימינו.
התורה ניתנה לכלל ישראל ("שבעים פנים לתורה"), והיא מכילה בתוכה דרכים, מנהגים וסגנונות עבודה רוחניים שונים. יהודי שומר מצוות שאינו חלק מהמסגרת החברתית חרדית, אך פועל כהלכה על פי רבותיו (ששימשו ת"ח) מקיים את היהדות במלואה. וזו בחירה שלו אם להשתייך למסגרת החרדית ולהשתמש בערך הנפלא שהיא מעניקה.
-
-
אני לא "תלמיד" שלו, לא גדלתי על משנתו, ועד שנתקלתי בקורס שלו לא שמעתי עליו. אני משתדל לחשוב ולבחון עמדות ושיטות בעצמי בכפוף לתורתנו כמובן ולא רק לקבל כל דבר רק כי הדביקו לו כותרת ואמרו לי.
באופן כללי נראה לי שכדאי להיזהר מלהדביק תוויות ("תלמיד שלו", "אישה", "שיוך מגזרי" וכו). המציאות והחיים הרבה יותר מורכבים ועמוקים מזה, וזה לא צורה לחפש להכניס אנשים לתבניות קבועות.
בסופו של דבר כולנו מחפשים לעשות רצון ה' על פי ההלכה והמסורת, וכשמתייחסים עניינית לגופם של דברים אפשר לנהל דיון פורה, מכבד ומחכים.
-
@שולי
אני לא נכנס לעצם העניין שאתה מביא מפני שהדברים מאוד עדינים ורוחבים מאוד,
כמו שאתה לא נכנסת בויכוח בסברות למשל מי אמר לך שזה לא איסור חפצא? -
באופן כללי נראה לי שכדאי להיזהר מלהדביק תוויות ("תלמיד שלו", "אישה", "שיוך מגזרי" וכו). המציאות והחיים הרבה יותר מורכבים ועמוקים מזה, וזה לא צורה לחפש להכניס אנשים לתבניות קבועות.
בסופו של דבר כולנו מחפשים לעשות רצון ה' על פי ההלכה והמסורת, וכשמתייחסים עניינית לגופם של דברים אפשר לנהל דיון פורה, מכבד ומחכים.
צודק
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות