אזעקות, חלוקה לגורמי הפעלת האזעקה והרגעה- חסד עצום לכל אלו שאינם שומעים את האזעקות ומניעת חילול שבת
-
@ערוץ-הסקרים כתב באזעקות, חלוקה לגורמי הפעלת האזעקה והרגעה- חסד עצום לכל אלו שאינם שומעים את האזעקות ומניעת חילול שבת:
@ברוך-ה חלק גדול מהבקשה שלך כבר פותח בקו של פיקוד העורף 0733444400,
כיום ניתן להרשם לקבלת התראות(צינטוק) באזור מגורך, וגם שיפרו את שמיעת ההתראות, כיום זה משמיע את סוג ההתראה חדירה/כלי טייס/מתקפת טילים/וכו',לגבי שכל סוג התראה תיהיה ממספר אחר זה לא אפקטיבי, כי כל אחד הצטרך לשמור 10 מספרים שונים על כל סוגי ההתראות,
המצב לדוגמא כיום, בשניה שאני מקבל צינטוק(דאגנו לזה שהצינטוק יהיה במהירות המרבית) מהקו הזה אני הולך למרחב מוגן תוך כדי שאני מחייג לשמוע את סוג ההתראה.אבקשך לקרוא שוב את כותרת הנושא,
לא מדובר באנשים ששומעים ''גם'' בטלפון [או סתם לשיעמום לדעת מה ואיפה] מדובר באנשים שזוהי האופציה היחידה שלהם לשמוע אזעקות באזור מגוריהם [כן ביתר גבעה B2 שנת 2023 אלפי תושבים] וכשהם שומעים צינתוק [אחרי ששיניתי את צליל החיוג של האזעקות משאר הצלילים] אינם רצים לקחת את הטלפון [בפרט אם מדובר בשבת [וודאי כשאינך יודע האם הצינתוק יצא מיידי או לאחר דקה...] אלא עושים בפועל ומריצים אל כל הבית [כולל ילדים מגיל 0 ומעלה] לחדר מדרגות ואז כעבור 10 דקות מתברר שבכלל מדובר בחדירת מחבלים ובמקום לצאת לחדר מדרגות יש צורך להינעל בבתים והיציאה לחדר מדרגות מסוכנת
ובפרט כשמדובר בשבת כשהרבה יותר קשה להתעדכן על מה ההתרעה וכמובן עדיף שלא יהיה צורך לחיוג ויוכלו לדעת מיידת על חזל"ש וכדו' מבלי להתקשר לקו בשבת (-על פי הוראת רב-) [רק לדוגמא בעיריית ביתר שלחו הודעה קולית על חזל"ש בליל שבת ועבר רמקול בעיר ולמרות הכל חלק נכבד כלל לא קיבל את הודעת ההרגעה
ותאר לעצמך שישנה התראה ורצים לחדר מדרגות אך ההתראה על חדירת מחבלים האם זה לא סיכון [האם זה לא אפקטיבי (אולי בשביל משועממים זה לא אפקטיבי...) מדובר בארבע קווים שכל אחד מקליט לעצמו בפלאפון האישי שלו את הצליל לקו זה כגון לחדירת מחבלים מקליטים צליל חדירת מחבלים וכדו' וכך יודעים מיידית על מה מדובר ומונעים סיכון בחיי אדם במקום להריץ אנשים לחדרי מדרגות כשיש סיכוי להימצאות מחבל שם]
@שמואל @ימות-המשיח בתקווה שטתפלו בעניין במקום שאנשים יסכנו את עצמם כנ"ל וכן לגבי ההרגעה וחזל"ש -
@user כתב באזעקות, חלוקה לגורמי הפעלת האזעקה והרגעה- חסד עצום לכל אלו שאינם שומעים את האזעקות ומניעת חילול שבת:
@שקע כתב באזעקות, חלוקה לגורמי הפעלת האזעקה והרגעה- חסד עצום לכל אלו שאינם שומעים את האזעקות ומניעת חילול שבת:
יותר מ 2-3 דקות,
לפעמים גם אחרי 10 15 דק',לא מקבלים אחרי 15 דקות אם נרשמת לאיזור מסויים.
הצינתוק הכללי יכול להגיע אחרי הרבה זמן, אני הייתי מקבל אותו אחרי 10 דקות בערך, אבל אתמול נרשמתי רק לבני ברק, והיום שהייתה אזעקה קיבלתי את זה כמה שניות אחרי שהתחילה האזעקה.אני דיברתי על הצינטוק הכללי,
באזעקות לפי ערים מקבלים את הצינטוק בזמן. -
@שקע נכון צינתוק לפי ערים זאת רשימה נפרדת ולכן מי שנרשם ראשון מקבל ישר
-
פיקוד העורף: החל משבת הקרובה, פרשת לך לך תוכלו להשאיר את מכשיר הרדיו פועל על אחד מתדרי קול ברמה או קול פליי והמערכת תדע להשמיע לכם רק התרעות לאזור שלכם.
-
@ברוך-ה יש לי סוג של פתרון לבעיה.
באתרצבעהזה אפשר להירשם לקבלת SMS לפי ערים
מניסיון מתקבל SMS כמעט באופן מיידי.
ייתכן שאם תרשום את המספר הוירטואלי של ימות המשיח(כזה שמקבל SMS וממיר אותו להודעה קולית) תקבל צנתוק מהר יותר-אין לי הרבה ניסיון עם קבלת SMS במספר הוירטואלי בימות.
שים לב:1.השירות חינמי ואין לי מושג מי מאחוריו וכמה הוא אמין באמת.
2.בעקבות ההרשמה ,באופן שלדעתי לא חוקי, תקבל (בנתיים קבלתי פעמים בודדות ממש פחות מכף יד אחת) סמסים ספאם מסוג "דרושים לכיתת כוננות" וכיוצ"ב -
@jack כתב באזעקות, חלוקה לגורמי הפעלת האזעקה והרגעה- חסד עצום לכל אלו שאינם שומעים את האזעקות ומניעת חילול שבת:
@ברוך-ה יש לי סוג של פתרון לבעיה.
באתרצבעהזה אפשר להירשם לקבלת SMS לפי ערים
מניסיון מתקבל SMS כמעט באופן מיידי.
ייתכן שאם תרשום את המספר הוירטואלי של ימות המשיח(כזה שמקבל SMS וממיר אותו להודעה קולית) תקבל צנתוק מהר יותר-אין לי הרבה ניסיון עם קבלת SMS במספר הוירטואלי בימות.
שים לב:1.השירות חינמי ואין לי מושג מי מאחוריו וכמה הוא אמין באמת.
2.בעקבות ההרשמה ,באופן שלדעתי לא חוקי, תקבל (בנתיים קבלתי פעמים בודדות ממש פחות מכף יד אחת) סמסים ספאם מסוג "דרושים לכיתת כוננות" וכיוצ"בלא הבנתי, בסופו של עניין אקבל זאת בצינתוק כמו הצינתוקים של 073 של צבע אדום אזורי [כמו עכשיו] ולא יהיה כל ידע האם בעקבות מחבלים או טילים ולא תהיה אופציה להרגעה
ובמה זה פתרון ? -
@613-0 כתב באזעקות, חלוקה לגורמי הפעלת האזעקה והרגעה- חסד עצום לכל אלו שאינם שומעים את האזעקות ומניעת חילול שבת:
פיקוד העורף: החל משבת הקרובה, פרשת לך לך תוכלו להשאיר את מכשיר הרדיו פועל על אחד מתדרי קול ברמה או קול פליי והמערכת תדע להשמיע לכם רק התרעות לאזור שלכם.
רק ממכשיר לא כשר [שמזהה מיקום] או גם מטייפ / רמקול רגיל ?
-
-
@ערוץ-הסקרים @ימות-המשיח @שמואל-ש @eliyahu אולי בכל זאת למישהו יש סיכוי ובפרט לפני שבת,
כמובן ניתן לעשות זאת רק למי שרשום לאזורים (073) ולא למי שרשום בכללי וכך זה גם לא יעמיס על המערכת [אם זאת הסיבה...] -
@613-0 כתב באזעקות, חלוקה לגורמי הפעלת האזעקה והרגעה- חסד עצום לכל אלו שאינם שומעים את האזעקות ומניעת חילול שבת:
הרדיו פועל על אחד מתדרי קול ברמה או קול פליי והמערכת תדע להשמיע לכם רק התרעות לאזור שלכם.
אתה יכול להביא מקור לזה?
ברדיו אי אפשר לדעת מקור של מאזין,
או שאולי ישדרו שידורים שונים לכל אזור (זה לא פשוט כל כך). -
@ברוך-ה כתב באזעקות, חלוקה לגורמי הפעלת האזעקה והרגעה- חסד עצום לכל אלו שאינם שומעים את האזעקות ומניעת חילול שבת:
ולא תהיה אופציה להרגעה
ובמה זה פתרון ?כל הטענה שלך להרגעה היא בעייתית, כי אני חושב שפיקוד העורף לא משחרר התראה במערכת ההתראות הרשמית שלו על הרגעה.
זה יוצא אולי בטלגרם וכד. -
@שמואל באתר פיקוד העורף.
יש עוד שלוש אפשרויות לשומרים שבת.
-
@שמואל כתב באזעקות, חלוקה לגורמי הפעלת האזעקה והרגעה- חסד עצום לכל אלו שאינם שומעים את האזעקות ומניעת חילול שבת:
@ברוך-ה כתב באזעקות, חלוקה לגורמי הפעלת האזעקה והרגעה- חסד עצום לכל אלו שאינם שומעים את האזעקות ומניעת חילול שבת:
ולא תהיה אופציה להרגעה
ובמה זה פתרון ?כל הטענה שלך להרגעה היא בעייתית, כי אני חושב שפיקוד העורף לא משחרר התראה במערכת ההתראות הרשמית שלו על הרגעה.
זה יוצא אולי בטלגרם וכד.@שמואל א. באפליקציית פיקוד העורף הרשמית מופיעה הודעה והתראה על סיום האירוע [ראיתי זאת ביום ראשון אצל כמה שהופיע אצלם בהיסטוריה של ההתרעות באזורינו וגם שמעתי מהם שקיבלו הודעת הרגעה בזמן אמת לסמארטפון [גם בליל שבת בראשית בביתר]] וכן באתר פיקוד העורף מופיע שבסיום הבדיקה או החדירה תשלח הודעה ע"י כוחות הביטחון [מצו"ב צילום מסך (צילום מסך של האפליקציה לא הצלחתי להשיג בשעה כזאת...) ]
כך שחבל שאתה חושב לפני שאתה בודק זאת - כי אני כבר בדקתי זאת לפני שכתבתי- ויש הודעה של הרגעה
ב. והחשוב יותר הסברתי כמה פעמים שבמקום לעזור לאנשים לעיתים פשוט מסכנים אנשים שמקבלים צינתוק במקומות שלא שומעים בהם את צופרי האזעקות [ציינתי כבר את המיקום] ורצים לחדר מדרגות עם הילדים וכו' כי הם בטוחים שמדובר בטיל ורק לאחר מעשה מתברר שהם סיכנו את עצמם מפני שלא היה מדובר בטיל אלא בחדירת מחבלים שיש צורך להינעל בבית ולא לצאת לחדר מדרגות [אגב, דבר זה כבר קרה גם בעבר הקרוב בביתר (לפני שבת בראשית) כשמצאו מטען נפץ באוטובוס בביתר בעבר והיה חשש שהמחבל בביתר ומהצינתוק על התראה אנשים יצאו לחדר מדרגות במקום להינעל בבתים] כך שמדובר בעניין של סכנת חיים!@613-0 כתב באזעקות, חלוקה לגורמי הפעלת האזעקה והרגעה- חסד עצום לכל אלו שאינם שומעים את האזעקות ומניעת חילול שבת:
@שמואל באתר פיקוד העורף.
יש עוד שלוש אפשרויות לשומרים שבת.
כל שלושת האופציות אינם רלוונטיות
א. אין לי ולעוד רבים סמארטפון
ב. אין לי ולעוד רבים אינטרנט בבית
ג. גל שקט של כל הארץ לא ממש יעזור לשמוע כל דקה אעזקה ב... ולאחמ"כ אזעקה ב... אני מדבר על אזעקה במיקום שלי בלבד ובמשך כל השבוע ולא רק בשבת [לא שומעים אצלנו צופרי אזעקה כלל!!!]כך שבסה"כ הסיכון שאנשים יצאו לחדרי מדריגות בשעה שהם צריכים להסתגר בבתים נשאר וחוסר קבלת ההרגעה -שקיימת- גם היא לא נפתרה
-
כך שחבל שאתה חושב לפני שאתה בודק זאת - כי אני כבר בדקתי זאת לפני שכתבתי- ויש הודעה של הרגעה
לא מבין על מה מתווכח.
אני אומר לך בצורה של ההתראה של חדירת מחבלים - אין התראת הרגעה.
פיקוד העורף מוציא את התראות ההרגעה באופן ידני, לא בערוץ של ההתראות הרגיל... -
וכך גם לגבי ההרגעה שניתן לצאת בעקבות כך שאין צינתוק מקו מסויים על הרגעה היה צינתוק מקו המוקד העירוני [וכשחייגו אליו (על פי הוראת רב מראש) נאמר המערכת סגורה בשבתות וחגים...] ורק כעבור דקות הוציאו הודעה קולית [ולא רק צינתוק] מקו המוקד שניתן לצאת
העניין טופל וניתן לחייג למוקד בשבת.
מצ"ב מודעה של העיריה
מקווה שיעזור לך
בשורות טובות -
@שמואל כתב באזעקות, חלוקה לגורמי הפעלת האזעקה והרגעה- חסד עצום לכל אלו שאינם שומעים את האזעקות ומניעת חילול שבת:
הרדיו פועל על אחד מתדרי קול ברמה או קול פליי והמערכת תדע להשמיע לכם רק התרעות לאזור שלכם.
אתה יכול להביא מקור לזה?
ברדיו אי אפשר לדעת מקור של מאזין,
או שאולי ישדרו שידורים שונים לכל אזור (זה לא פשוט כל כך).אזור הדרום עד חדרה:
בתחנות קול ברמה וקול פליי – תקבלו התרעה ממוקדת לפי אזורכם בתדרים 92.1 / 104.3 / 105.7 / 107.6 FM
https://www.oref.org.il/12939-21200-he/Pakar.aspx -
@שמואל
אגב, בעבר פיקוד העורף היה שולח הודעות CB לפי מיקום. חבל שביטלו את זה. זה יכול לעבוד גם בכשר.
https://www.oref.org.il/12487-19693-he/Pakar.aspx -
לא מבין על מה מתווכח.
אני אומר לך בצורה של ההתראה של חדירת מחבלים - אין התראת הרגעה.
פיקוד העורף מוציא את התראות ההרגעה באופן ידני, לא בערוץ של ההתראות הרגיל...בסמארטפונים באפליקציית פיקוד העורף הופיעה התראה [קולית / רטט] בליל שבת על חזל"ש [מבדיקה שערכתי עם כאלו שמחזיקים] וזה גם הופיע במוצ"ש בהיסטוריה [אם למערכות של ימות המשיח יש אופציה לקרוא הודעות באתרים שונים אני חושב שגם אם לפי הבנתך ההתרעה על חזל"ש לא יוצאת כהתרעה רגילה עדיין המערכות של ימות המשיח מספיק מחוכמות בשביל לשאוב מידע עדכני מאתרים [לדוגמא בעת קבלת התרעה מפיקוד העורף על חדירת מחבלים או כלי טיס עוין הרובוט 'יחפש באפליקציית' פיקוד העורף את שם היישוב ויעקוב אחריו וכשיירשם באתר הרגעה ליישוב זה ישלח צינתוק ממספר ההרגעה בצורה אוטמטית והרובוט יפסיק לעקוב אחר יישוב זה]
בנוסף העניין של אי הידיעה האם מדובר בחדירת מחבלים או טיל דהיינו האם לרוץ לחדר מדרגות או להסתגר בבית כלל לא הוזכר [ולא מדובר במשהו זניח , יש פרויקט של כמה בניינים צמוד לכפר נאחלין שתושביו קיבלו מפתחות בשבועיים האחרונים ורועדים לעבור לשם [מפחד מחדירת מחבלים ובנתיים הבניינים ריקים!!! - מכיר הרבה מבעלי הדירות שם -כך שלדאבונינו חדירת מחבלים היא דבר שיכול להתבצע בכל רגע ואף בסבירות יותר גבוהה מטילים, היל"ת]@אלחנן1 כתב באזעקות, חלוקה לגורמי הפעלת האזעקה והרגעה- חסד עצום לכל אלו שאינם שומעים את האזעקות ומניעת חילול שבת:
וכך גם לגבי ההרגעה שניתן לצאת בעקבות כך שאין צינתוק מקו מסויים על הרגעה היה צינתוק מקו המוקד העירוני [וכשחייגו אליו (על פי הוראת רב מראש) נאמר המערכת סגורה בשבתות וחגים...] ורק כעבור דקות הוציאו הודעה קולית [ולא רק צינתוק] מקו המוקד שניתן לצאת
העניין טופל וניתן לחייג למוקד בשבת.
מצ"ב מודעה של העיריה
מקווה שיעזור לך
בשורות טובותתודה רבה @אלחנן1 על הפתיחה לשבת, בתקווה שלא נזדקק [אגב, פתרון ההרגעה הוא רק בביתר אך לא בכל הארץ]
אך כאמור לגבי ידיעה האם ההתרעה על מחבלים או טילים עדיין אין פתרון כלל בכל הארץ -
כאמור לגבי ידיעה האם ההתרעה על מחבלים או טילים עדיין אין פתרון כלל בכל הארץ
@שמואל פיתח את הפיתרון ממש בשבוע בעבר
הכולל הקראת סוג התראה ומיקום התראה! -
@אלחנן1 כתב באזעקות, חלוקה לגורמי הפעלת האזעקה והרגעה- חסד עצום לכל אלו שאינם שומעים את האזעקות ומניעת חילול שבת:
כאמור לגבי ידיעה האם ההתרעה על מחבלים או טילים עדיין אין פתרון כלל בכל הארץ
@שמואל פיתח את הפיתרון ממש בשבוע בעבר
הכולל הקראת סוג התראה ומיקום התראה!@אלחנן1 אם כבר נכנסת לעובי הוקרה אכן זה פותח אך עיקר הבעיה היא הן בימי חול ובפרט בשבתות שהצינתוק מגיע מאותו מספר וכשצריך להרים ילדים מגיל0 ומעלה מהמיטות (או כשמדובר גם בשבת) אין זמן להתקשר ולשמוע האם להינעל בבית ולסגור חלונות וכדו' או לברוח לחדר מדרגות .... כך שבריחה לחדר מדריגות כשיש חדירת מחבלים לא ממש מועילה ... וזה כבר קרה כאן בעיר פעמיים
אולי אתה תביא את הבשורה בדמות פתיחת מספר קווים לצינתוקים כפי המופיע למעלה ולהועיל להמונים שכללא לא שומעים צופרים וכל ההתרעות הם מקבלים רק דרך מערכת זו [ואין מדובר בכאלו שחייבים לדעת היכן בארץ יש התרעה כרגע ומדוע, מדובר (בהתרעה לאזורים בלבד - קידומת 073) בצורך חיוני ופיקוח נפש שאתם מטפלים בו למרות שפיקוד העורף היה אמור לעשות זאת וכל הכבוד על כך]