עזרה | מוזיקה בהמתנה במודול API - אופן שימוש
-
אקדים שאני לא מדבר על הערך ה11 בניתוב שיחה (
routing
), אלא על האופציה הנפרדת של מוזיקה בהמתנה.
אני לא מצליח להבין איך קוצבים את הזמן של המוזיקה. למה זה משמש?
ממה שהבנתי זה מיועד שלדוגמה אני מבקש read, ואז מבצע פעולה בשרת על סמך הנתונים שהתקבלו, שלוקחת קצת זמן, ואז משמיע למאזין את ההודעה ו/או מבצע פעולות על השיחה שלו כגון העברה לשלוחה/מערכת אחרת. ואני רוצה להשמיע בינתיים מוזיקה בהמתנה.
איך עושים את זה? איך אני מפסיק את ההמתנה ומשמיע את התשובה שלי מהשרת - שהיא יכולה להיותid_list_message
, או read נוסף, וכולי...
לדוגמה:music_on_hold=GeulaFM&id_list_message=t-הנכם מועברים למערכת אחרת&routing_yemot=0773137770
המאזין נתקע על מוזיקה בהמתנה.
אמנם אם המאזין לוחץ כוכבית, זה מפסיק את ההמתנה ומעביר לפעולה המשורשרת אחריה ב&
, אבל המוזיקה אמורה להיות בהמתנה למשהו, ואם אין לי דרך להודיע לשרת של ימות שההמתנה הסתיימה - אין בה כל טעם...
אשמח להסבר.
@שמואל @eliyahu -
@צדיק-תמים צודק. תודה שהארת את תשומת הרב בעניין.
תנסה לרשום ככהmusic_on_hold=GeulaFM@5&id_list_message=t-הנכם מועברים למערכת אחרת&routing_yemot=0773137770
כלומר להוסיף
@
אחרי שם המוזיקה ואז לרשום את השניות -
@eliyahu ניסיתי עכשיו, אין הבדל, המוזיקה לא מפסיק אחרי 5 שניות. רק בלחיצה על כוכבית.
למעשה גם אם זה כן היה עובד בצורה הזאת זה לא שימושי במיוחד, כי בד"כ לא יודעים את משך הזמן המדויק שהפעולה תיקח. אלא צריך מוזיקה בהמתנה עד שהפעולה מסתיימת - אם זה לדוגמה העלאה קובץ לשרת אחר, או תשאול API מרוחק לפי הנתונים שהתקבלו מהמאזין. וממילא אם צריך לציין מראש בצורה קשיחה את משך ההמתנה זה לא יעיל... -
@צדיק-תמים אתה מנסה לעשות משהוא שהוא לא אפשרי.
כל זמן שהמוזיקה בהמתנה לא תסתיים הלקוח לא ימשיך הלאה.איפה שהמערכת נמצאת שם היא נמצאת.
אם תענה תשובה routing_yemot גם לא תוכל לעשות שום דבר אחרי זה...לא יכול להיות מצב בו המוזיקה בהמתנה יהיה בהמתנה לתגובה שלך בAPI.
-
@שמואל למה אי אפשר להגדיר שיהיה מוזיקה בהמתנה לזמן מסוים, לדוגמה ל5 שניות, ולאחר 5 שניות השרת יפנה שוב ויקבל הוראת המשך חדשה - האם להשמיע שוב ל5 שניות נוספות, או לעבור לבצע פעולה שונה כגון ראוטינג?
בכל מקרה היכולת להגביל למספר שניות מסוים גם חשובה, תודה על המידע (ותודה ליעקב משירות הלקוחות שטיפל בזה, כעת זה עובד), כדאי להוסיף את זה לתיעוד של מודול API. -
@צדיק-תמים הבנתי מה שאתה אומר.
אם באמת מדובר בפניה לAPI, השמעת מוזיקה, פניה שוב, זה בהחלט יכול לעבוד.
חשבתי שאתה רוצה להתחיל מוזיקה ולהמשיך לפעולות נוספות - שזה כתבתי לא אפשרי. -
@צדיק-תמים אמר בעזרה | מוזיקה בהמתנה במודול API - אופן שימוש:
כדאי להוסיף את זה לתיעוד של מודול API.
נוסף
-
אבל אם יעשו פניה ל5 שניות ושוב ישלחו את הפעלת המסיקה בהמתנה הוא ישמע את 5 השניות הראשונות שוב ושוב עד שהשרת ישלח את התוצאה הבאה
צריך לסדר שזה יוכל להפעיל את ההמשך למה שכבר שמע
[ניתן להגדיר 10 תיקיות למוסיקה ובכל אחת 5 שניות מאותו שיר קטע אחרי קטע ובכל בדיקה להעביר לתיקיה הבאה, זאת אומרת להשמיע בכל 5 שניות סוג מוזיקה אחר]
-
@מנסה נכון. אבל אם אתה שם מוזיקה מותאמת אישית אתה יכול לשים משהו שישמע בסדר גם ככה.
-
@שמחה-זו-הסיסמא אמר בעזרה | מוזיקה בהמתנה במודול API - אופן שימוש:
נוסף
בדווקא לא הוספתי
יש מצב שנשנה את ה@
ל=
-
@eliyahu
אשמח אם תעדכנו מתי זה יהיה, ועוד משהו...
כשאני מפעיל את המוזיקה, לבינתיים זה מחכה לתשובת השרת? אם לא, אז גם ככה יש המתנה לתשובה מה ההבדל אם יעשו id list message לפני? -
@nyh אמר בעזרה | מוזיקה בהמתנה במודול API - אופן שימוש:
לבינתיים זה מחכה לתשובת השרת
לא הבנתי למה שיחכה
API לא עובד ככה
API עובד בצורה שיש בקשה שנשלחת (Request) ותשובה שמתקבלת (Response)
המצב שאתה מדבר עליו הוא אחרי שהתקבלה תשובה מהשרת (להשמיע מוזיקה) במצב כזה אין אפשרות לשלוח תשובה נוספת -
@eliyahu אמר בעזרה | מוזיקה בהמתנה במודול API - אופן שימוש:
לבינתיים זה מחכה לתשובת השרת
לא הבנתי למה שיחכה
API לא עובד ככה
API עובד בצורה שיש בקשה שנשלחת (Request) ותשובה שמתקבלת (Response)
המצב שאתה מדבר עליו הוא אחרי שהתקבלה תשובה מהשרת (להשמיע מוזיקה) במצב כזה אין אפשרות לשלוח תשובה נוספתאז בזמן של הRequest אי אפשר לבינתיים כשמשמיע את המוזיקה עד שיקבל את הResponse? כמו סוג של דוגמה, אני רוצה לעשות חיפוש, וזה לוקח דקה! שלבנתיים ישמיע מוזיקה בהמתנה עד שהחיפוש יגמר ואז יתקדם כרגיל!?
-
אז בזמן של הRequest אי אפשר לבינתיים כשמשמיע את המוזיקה עד שיקבל את הResponse?
נכון. אין אפשר.
-
תוכל לעשות קומבינה
תחזיר מייד מנגינה של כמה שניות, ובנתים תחפש את התשובה, כשתהיה לך את התשובה תכתוב אותה בקובץ צדדי [ששמו יהיה כשם הטלפון והתאריך יחד וכדו'], אחרי המנגינה הוא יעבור לשלוחה אחרת של API שתכנס לדף שבודק האם כבר יש תשובה בקובץ מתאים, אם כן יחזיר את התשובה, אם לא ישלח שוב למנגינה.
וכמובן אחרי שמשמיע את התשובה ימחוק את הקובץ הזמני שמכיל אותה -
@שמואל אמר בעזרה | מוזיקה בהמתנה במודול API - אופן שימוש:
חשבתי שאתה רוצה להתחיל מוזיקה ולהמשיך לפעולות נוספות - שזה כתבתי לא אפשרי.זה לא עובד לי. רק אם אני משרשר מראש את הפקודה הנוספת (עם
&
), זה עובר אליה לאחר הזמן שקבעתי למוזיקה בהמתנה (5) שניות. אם אני לא משרשר פקודה, זה פשוט יוצא מהשלוחה בתום המוזיקה. ולא חוזר לשרת לקבל הוראה חדשה. -
כמובן, אתה צריך לעשות שלוחה תחזיר אותו
-
@מנסה לא, זה מעקף וקומבינה. זה אמור להיות כמו שread עובד, שזה חוזר לשרת לקבל פקודה חדשה.
-
@מנסה אמר בעזרה | מוזיקה בהמתנה במודול API - אופן שימוש:
תוכל לעשות קומבינה
תחזיר מייד מנגינה של כמה שניות, ובנתים תחפש את התשובה, כשתהיה לך את התשובה תכתוב אותה בקובץ צדדי [ששמו יהיה כשם הטלפון והתאריך יחד וכדו'], אחרי המנגינה הוא יעבור לשלוחה אחרת של API שתכנס לדף שבודק האם כבר יש תשובה בקובץ מתאים, אם כן יחזיר את התשובה, אם לא ישלח שוב למנגינה.
וכמובן אחרי שמשמיע את התשובה ימחוק את הקובץ הזמני שמכיל אותהמתי שיעשה את החיפוש אז הוא יתעכב עד שיקבל תוצאה! אם היה אפשרות רק להריץ את הקובץ וישר לעבור לשלוחה אחרת בלי להמתין לתשובה. זה יהיה מצוין!
-
@צדיק-תמים אמר בעזרה | מוזיקה בהמתנה במודול API - אופן שימוש:
@שמואל אמר בעזרה | מוזיקה בהמתנה במודול API - אופן שימוש:
חשבתי שאתה רוצה להתחיל מוזיקה ולהמשיך לפעולות נוספות - שזה כתבתי לא אפשרי.זה לא עובד לי. רק אם אני משרשר מראש את הפקודה הנוספת (עם
&
), זה עובר אליה לאחר הזמן שקבעתי למוזיקה בהמתנה (5) שניות. אם אני לא משרשר פקודה, זה פשוט יוצא מהשלוחה בתום המוזיקה. ולא חוזר לשרת לקבל הוראה חדשה.@שמואל ?