הפניית שיחה לתוך שלוחה במערכת אחרת מבית דוד מלך ישראל (פיתוח פרטי)
-
לכל המערכות והמודולים מבית דוד מלך ישראל לחצו כאן
עדכון סיוון תשפ"ד: בעקבות תקלות שונות בנובעות מכך שלוקח זמן למערכת היעד להתעדכן בהגדרות, מומלץ בינתיים להשתמש במודול בזהירות (או... לא... להשתמש... ), ייתכנו בהחלט מקרים שהוא לא יעבוד / יעביר לשלוחה ראשית / יעביר גם את מי שהתקשר ישירות לקו (ולא דרך המערכת הראשונה) לאותה שלוחה פנימית, אני מקווה למצוא פתרונות בעז"ה בקרוב.
אפשר להשתמש ברעיון ש @ivrפון הביא כאן מ @מתנסה-php-api, המבוסס על מודול מובנה של ימות.
כל מי שבנה כמה קווים נתקל בשלב כל שהוא בצורך להפנות שיחה מקו אחד לתוך שלוחה ספציפית בקו אחר, אם זה כדי להשתמש בקו אחד לכמה שימושים בלי לפתוח מספרי משנה לקו, או כדי לאפשר למנהל גישה ישירה לשלוחת הניהול, או כל צורך אחר.
הציעו כאן בעבר מספר פתרונות, אבל חלקם מסובכים / דורשים שימוש בפילטרים במערכת שיכולים לבוא ע"ח דברים אחרים.
בניתי בס"ד מודול לפתרון הענין, המודול פשוט ביותר ודורש הגדרה במערכת המקור בלבד (כמובן שצריך שגם מערכת היעד תהיה בניהולכם), כל שאר ההגדרות מוגדרות אוטומטית, המודול משתמש בשלוחה הראשית של מערכת היעד בבדיקת הרשאת כניסה מול API, בחרתי באופציה הזו כי היא מוטמעת בשלוחה ולא דורשת פתיחת שלוחות, וכן אני מניח שהיא פחות בשימוש במערכות משאר הפילטרים, מה שיחסוך קונפילקטים.
תודה וקרדיט ענק ל @מ-מ-פליישער על אירוח המודול, הלינק דלהלן הוא לשרת שלו.
הערה חשובה: אופן פעולת המודול: המודול מגדיר בשלוחה הראשית של מערכת היעד בדיקת הרשאת כניסה מול API, ולכן:
1. אם אתם משתמשים בהגדרה הזו אין להשתמש במודול, זה ישבש לכם נתונים.
2. המודול תלוי בסדר בדיקת ההרשאות בכניסה לשלוחה ובמידה ויש לכם פילטר שנבדק לפני בדיקת הרשאה מול API, המודול לא יעבוד.יש להגדיר במערכת המקור, בשלוחה ממנה רוצים להפנות (שימו לב, אין צורך בסיסמת הניהול של מערכת המקור, רק של מערכת היעד):
type=api api_link=https://davidm-yemot.ivr2.tel/gtfis1.php api_add_0=did=מספר מערכת להפניה api_add_1=password=סיסמת הניהול של מערכת היעד api_add_2=folder=שלוחה פנימית להפניה
למניעת חסימת השרת, השימוש מותנה בהזנת מספר וסיסמה נכונים בלבד.
בהצלחה.
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
-
@דוד_מלך_ישראל
האם יש אפשרות שתוסיף בפיתוח שאחרי שיהיה במערכת היעד וגמר את השלוחה שאליה הועבר שיחזור למערכת הראשונה -
@שמואל-9 מסובך, כי יש מקרים שרוצים להכניס את המשתמש לתפריט בתוך מערכת היעד, והוא יעבור בין שלוחות, ואין דרך לדעת באיזו שלוחה להוציא אותו, אבל אם יש לך שלוחה ספציפית כזו, אתה יכול להגדיר בה מעבר בסיום לשלוחה שתחזיר למערכת המקור.
-
@דוד_מלך_ישראל
אבל אני רוצה שרק מי שהגיע דרך מערכת המקור יחזור למערכת המקור ומי שהגיע ממערכת היעד ישאר במערכת היעד -
@שמואל-9 אתה מכניס את כולם לאותה שלוחה ורק רוצה שבסיום יהיה הבדל?
-
@דוד_מלך_ישראל
כן בקו היעד הם לוחצים על שלוחה 2 ואח"כ לתפריט בשלוחת היעד, ומהמערכת המקור מועברים אוטומטית לשלוחה 2 ואח"כ חוזרים למערכת המקור -
@שמואל-9 שלוחה 2 מוגדרת כתפריט וממנה עוברים לשלוחות אחרות? באיזה שלב אתה רוצה שיחזרו למערכת המקור?
-
@דוד_מלך_ישראל כתב במהפכני! הפניית שיחה לתוך שלוחה במערכת אחרת מבית דוד מלך ישראל (פיתוח פרטי):
אשלח לו את הקודים.
למה שלא תעלה לגיטהאב?
-
@דוד_מלך_ישראל
תודה רבה
חזקלמה זה אומר לי
"השלוחה אליה ביקשתם לעבור אינה ניתנת להפעלה עקב חוסר כו' ורק אחרי זה עובר -
@משה-הישראלי לפעמים זה קורה בגלל האיטיות של השרת, אני מקווה שהמודול יעבור בקרוב לשרת חדש.
אם אתה רוצה אתה יכול פשוט להשתיק את ההודעה הזו. -
@דוד_מלך_ישראל
תודה
כבר עשיתי את זה
לוקח כמה שניות עד שזה עובר אבל בסדר
שימו לב זה במערכת המפנית לא המופנה -
@דוד_מלך_ישראל מה כותבים במערכת היעד??????????????????????
-
@ivrפון כלום!!!!
-
@מתעניין אז ככל הנראה הסיסמה של מערכת היעד דרושה לצורך יצרת הפילטר כמו שכתוב למעלה
-
-
@דוד_מלך_ישראל כתב במהפכני! הפניית שיחה לתוך שלוחה במערכת אחרת מבית דוד מלך ישראל (פיתוח פרטי):
@משה-הישראלי לפעמים זה קורה בגלל האיטיות של השרת, אני מקווה שהמודול יעבור בקרוב לשרת חדש.
אם אתה רוצה אתה יכול פשוט להשתיק את ההודעה הזו.איך משתיקים את ההודעה?
הבאג הזה עדיין קיים. -
@isi תעלה קובץ שקט בשם M1120
-
@דוד_מלך_ישראל הבעה שהAPI הזה עובד בצורה מאד איטית.
-
@isi נכון, לכן ביקשתי בהתחלה אם מישהו יכול להכניס את זה לשרת שלו, היו כמה שהתנדבו, אבל הייתי מאד עמוס ולא הספקתי לטפל בזה, בעז"ה בימים הקרובים.