משא ומתן עם השרת - נושא צדדי
-
תגובה: משא ומתן עם השרת
לא רציתי להדחף שם לשואל השאלה אז עברתי לכאן.
@דוד_מלך_ישראל אז בעצם כשעושים בקשת read צריך לעבור את כל הבדיקות והתהליך מהתחלה ולפי מה שיוצא להתייחס לתשובה מהread?
-
@עידו כתב במשא ומתן עם השרת - נושא צדדי:
תגובה: משא ומתן עם השרת
לא רציתי להדחף שם לשואל השאלה אז עברתי לכאן.
@דוד_מלך_ישראל אז בעצם כשעושים בקשת read צריך לעבור את כל הבדיקות והתהליך מהתחלה ולפי מה שיוצא להתייחס לתשובה מהread?
נכון.
כללי
הנתונים הנשלחים לשרת
לאחר קבלת הנתון מהמשתמש המערכת מוסיפה את הנתון הזה על הנתונים שנשלחו בפעם הקודמת לשרת ושולחת הכל לשרת.
לכן חשוב לשים לב לא להשתמש בread בפרמטר שכבר קיים, כי במקרה כזה המערכת תשלח לכם את הפרמטר הזה פעמיים וזה ייצור אצלכם קונפליקט בשרת. -
@MGM-IVR אז לו יצויר שחלק מפעולת השרת זה שימוש בערך רנדומלי, יווצרו בעיות, כיון שבפניה הראשונה הוגרל X והשרת פעל לפיו ובפעם השניה יוגרל Y שמשנה את כל ההמשך?
אגב, אז מה העדיפות של סשן? לכאורה הוא לא עוזר לי כלל.
-
@MGM-IVR אז לו יצויר שחלק מפעולת השרת זה שימוש בערך רנדומלי, יווצרו בעיות, כיון שבפניה הראשונה הוגרל X והשרת פעל לפיו ובפעם השניה יוגרל Y שמשנה את כל ההמשך?
למה שתקרא למשתנה בשם רנדומלי?
אתה צריך לדעת מה השם שלו כדי לדעת איך לטפל בו . -
@MGM-IVR כתב במשא ומתן עם השרת - נושא צדדי:
אתה צריך לדעת מה השם שלו כדי לדעת איך לטפל בו .לא שם רנדומלי, ערך רנדומלי.
-
אתה צריך לדעת מה השם שלו כדי לדעת איך לטפל בו .לא שם רנדומלי, ערך רנדומלי.
אז לא הבנתי את כוונתך.
ימות לשרת - היי, מה קורה? מה לעשות עם המשתמש?
שרת לימות - קח ממנו את מפתח בשם USERNAME - המפתח הוא מספרים, תשמיע בצורת ספרות.
ימות לשרת - היי מה קורה? מצורף פה הערך שהמשתמש הגדיר ב USERNAME, מה לעשות איתו עכשיו?
שרת בודק חישובים, ואומר תבקש ממנו מפתח בשם PASSWORD - המפתח הוא אותיות באנגלית.
ימות לשרת - היי, מה קורה? מצורף פה הערך שהמשתמש הגדיר ב USERNAME, והערך שהוא הגדיר בשם PASSWORD, מה לעשות איתו עכשיו?
שרת לימות - תענה לו שההתחברות בוצעה בהצלחה, הוא הפעיל את השעון נוכחות שלו, ושילח ללמוד לרפואת החולים ולהצלחת כל עם ישראל.
ימות לשרת - ניתקתי את השיחה, מצורפים כל הערכים הקודמים, ביי.איפה אתה רוצה להכניס רנדומליות?
-
@MGM-IVR
בוא נעזוב רגע שעון נוכחות, בוא נלך על טריוויה
ימות לשרת - תן שאלה.
שרת לימות - בוחר שאלה רנדומלית + 4 תשובות מסדר עם read שמקבל מספר מ1 עד 4 וt- של השאלה והתשובות ושולח.
ימות לשרת - התשובה לשאלה היא האופציה הרביעית.
שרת לימות - לאיזו שאלה? -
@עידו אתה יכול ליצור קובץ זמני שלאחר הבחירה של השאלה הרנדומלית יישמר שם מספר השאלה שנבחרה לפי המזהה היחודי של השיחה (ApiCallId) ובקריאה הבאה המערכת תשלוף משם את השאלה ותתאים אותה לתשובה.
-
@דוד_מלך_ישראל אז אולי סשן?
-
שרת לימות - בוחר שאלה רנדומלית + 4 תשובות מסדר עם read שמקבל מספר מ1 עד 4 וt- של השאלה והתשובות ושולח.
אני הייתי מנסח את זה ככה
שרת לעצמו - מממ איזה שאלה נביא לו? .... את שאלה מספר 4788.
שרת לימות - תשאל אותו כמה זבובים בן אדם בממוצע רואה כל יום, ותשמור את התשובה למשתנה בשם Q4788, אבל זה עדיין משתנה שאתה קובע, ויודע לצפות לו -
@עידו או שלפני ההדפסה של השאלה תשמור בסשן לאיזו שאלה אתה מצפה לקבל תשובה
-
ראשית, רק להזכיר שזו לא שאלה לפרוייקט אמיתי, אלא להבנת העניין.
אני הייתי מנסח את זה ככה
שרת לעצמו - מממ איזה שאלה נביא לו? .... את שאלה מספר 4788.
שרת לימות - תשאל אותו כמה זבובים בן אדם בממוצע רואה כל יום, ותשמור את התשובה למשתנה בשם Q4788, אבל זה עדיין משתנה שאתה קובע, ויודע לצפות לומצוין, כאן בדיוק השאלה איך שומרים את המשתנה הזה? הרי הסקריפט רץ מחדש בכל שאילתא, אמנם אני יודע לצפות למשתנה הנ"ל, אבל כיון שהסקריפט רץ מחדש, התוכן שבו לא אמור להשמר בשום מקום והסקריפט לא יודע מה הוא יכיל.
@CUBASE כתב במשא ומתן עם השרת - נושא צדדי:
@עידו או שלפני ההדפסה של השאלה תשמור בסשן לאיזו שאלה אתה מצפה לקבל תשובה
נשמע שזה יכול להיות פתרון (אא"כ יש דרך לשמור את המשתנה כמו ש @MGM-IVR אמר), אבל גם זה, לא ממש הבנתי, אם אני שומר סשן לפי מספר הטלפון, נניח שהמאזין לא הסתדר עם הטריויה (מי יודע אולי אין לו תשובה על השאלה על הזבובים) וניתק את השיחה, עכשיו הוא חוזר ומחייג שוב, מבחינת השרת הוא יקבל בקשה עם סשן שיש בו אותו מספר טלפון, והמאזין המסכן יחזור לאותה שאלה על הזבובים (אני מניח שבכזה מצב זו תהיה הפעם האחרונה שהוא יתקשר לטריויה שלי...). איך מטפלים בזה?
-
אם אני שומר סשן לפי מספר הטלפון,
תשמור לפי המזהה שיחה שאתה מקבל מימות המשיח, ולא לפי המספר מתקשר
-
-
-
@עידו אני משתמש עם סשן וזה עובד יופי!,
שים לב להבדלים:
כשמשתמש נכנס לשלוחת Api אז בכל פנייה לשרת מצטרף הפרמטר החדש בנוסף לפרמטרים הקודמים,כאשר משתמש יוצא מהשלוחה אז בפעם הבאה שהוא ייכנס זה כבר יהיה פנייה חדשה ללא הפרמטרים של הפעם הקודמת (אא"כ הגדרת ב-read בערך השני yes, אם תרצה אפרט יותר), וכאן נכנס SESSION, אם אתה רוצה לשמור נתונים בזמן השיחה גם כשהמשתמש עובר שלוחה אז אתה יכול לשמור את הנתונים באובייקט SESSION ולשלוף אותם בכל שלב בשיחה!
-