לא נפתר קול ההקראה השתנה לפתע
-
זה נורא. יש לי הרבה שלוחות עם כותרות בקובץ TitleVoice.ini וכן הודעות מערכת ארוכות שפשוט לא עובד כעת.
עכשיו לך תחפש איפה יש הודעה ארוכה...
כבר היה מותר לימות להגיב. -
@מתעניין כתב בקול ההקראה השתנה לפתע:
כבר היה מותר לימות להגיב.
@ימות-המשיח @eliyahu אפשר התייחסות רשמית לעניין?
אני לא יודע עם שווה לי לעבוד על כל המודולים בAPI שעושים בעיות בגלל זה, ולשכתב אותם עם מחלקה חדשה להמרה אוטומטית של הטקסטים לקבצי שמע שיועלו לשלוחה ייעודיות במערכת, או שמחרתיים פתאום זה יסתדר.. -
@אביי-ורבא כתב בקול ההקראה השתנה לפתע:
@ימות-המשיח @eliyahu @שמואל אפשר התייחסות רשמית לעניין?
בהחלט היה מותר להודיע/להגיב על דבר כזה
אפילו אם היו מחליטים אכן להוריד את הקולות (דבר שיגרום הרבה בעיות ונזק ללקוחות) - מותר להגיע הודעה רשמית או לפחות לענות לשאלות! -
אסביר בצורה מפורטת יותר, איזו תקלה עומדת להיגרם להמון לקוחות בחודש הבא:
יש לי קובץ בדטה בייס, עם תאריכים לועזיים בצורה של ספרות בלבד,
ויש לי קוד ששואב את הנתונים דרך API ומקריא את התאריכים ללקוחות שלי במערכת הטלפונית,
וכך נראה הקוד:
{ type: "text", data: "בתאריך" }, { type: "text", data: date.toLocaleDateString("iw-IL", optionsDate) },
וכעת שמתי לב, שאת התאריך 14 ביוני 2025 למשל, הוא מקריא לי בטלפון כך (שימו לב לניקוד):
14 בִּיוֵנֵי 2025
וכעת מאות לקוחות שלי שומעים בטלפון "בִּיוֵנֵי" , ולא מבינים מה הקריין בדיוק אומר,
וכנראה שהבעייה הזו תהיה גם בעוד מערכות רבות בחודש יוני הקרוב למניינם,
@אביי-ורבא הרעיון שנתת למעלה יעזור לי לקוד שלי?? או שההמרה של התאריך לטקסט נמצאת בשרת של ימות, וזה לא יעזור לי?
-
@זאביק אולי כדאי שתפתח נושא חדש עם בלוק הקוד הרלוונטי, ואשתדל לעזור לך,
-
העניין הוא כזה:
כיון שיש פונקצייה "רשמית", של המרת תאריך לועזי, מתבנית של מספרים לקריינות של טקסט,
ובהרבה מערכות משתמשים עם זה,
וכעת התברר שהקריין החדש אינו יודע לקריין כראוי את חודש "יוני", (כפי שהבאתי בהודעות קודמות),
אז לכאורה זה כבר קשור ל"באגים במערכת",
וא"כ אולי יותר נכון מבחינה מקצועית, שמצד ימות המשיח ינסו לסדר את הבאג של "יוני" ??
-
@זאביק לא סתם הצעתי שתשלח את כל הבלוק קוד, לפי מה שאני רואה אתה שולח text רגיל, שהמערכת לא מפרשת כמחרוזת תאריך, אז לכאורה זה אצלך הtoLocaleDateString ממיר את זה לסטרינג משהו כזה
יום שלישי, 20 במאי 2025
(זה משתנה לפי הoptionsDate) -
@אביי-ורבא אולי כדאי לזה כבר נושא חדש.
-
@avrham אם כבר אתה פה אולי תחכים אותנו בעניין רובוט ההקראה?????
-
אני כמובן כמו כולם נתקלתי בבעיה
אבל מה מוזר לי שרשמית כתבו כאן איפה שהוא בפורום שכל מה שמפרסמים רשמית אז אם זה משתנה יש הודעה רשמית
עיינו למשל כאן
זה מה שמופיע שם
ופה לא היה הודעה רשמית
אז בבקשה אם מישהו מההנהלה יטרח לעדכן אותנו האם זה כן שינוי רשמי או רק משהו זמני אני ממש אודה להם ואני חושב שגם כולם -
@הלי השערתי היא שמדובר בסגירה של הקולות בחברה עימה עובדים ימות המשיח (כמו שהיה עם "גלעד") וע"כ לכאו' אין לימות המשיח מה לעשות בעניין...
כמובן שזו רק השערה ובכ"ז נצטרך לחכות למישהו שיבוא ויעשה סדר בעניין... -
@CUBASE כתב בקול ההקראה השתנה לפתע:
השערתי היא
מעניין אותי רק למה צריך להיות פה 46 פוסטים של השערות וכו' במקום שיהיה לפחות פוסט אחד של ההנהלה...
-
@שמואל-ש
משהו לא ברור בכלל מתרחש בכל הנושא הקריטי הזה. -
לפעמים בשביל להעריך דבר טוב יותר, צריך לקחת אותו לכמה ימים...
מצטרף בכל לב לבקשה להחזרת המצב הקודם על מתכונתו, אפי' בתשלום (סביר כמובן).
יש לי מערכת שיעורים גדולה ומסועפת, שבכל מקום שיש קובץ הקראה ארוך מידי הוא לא משמיע אותו, בין קובץ תפריט או TitleVoice ו-M1036-1 ועוד רבים. כמו"כ ישנם מקרים של הודעת שגיאה כנ"ל, וכן שיבושים בהקראה כולל טקסט מנוקד, כפי שתיארו זאת היטב קודמיי.
לשנות כעת את כולם זו עבודה מפרכת ממש, מקבל מס' תלונות ביום עד שלוחות שהפכו ללא שימושיות כיון שא"א לדעת מה הם מכילות ועוד כיו"ב.
אנא!
תודה! -
@CUBASE כתב בקול ההקראה השתנה לפתע:
@הלי השערתי היא שמדובר בסגירה של הקולות בחברה עימה עובדים ימות המשיח (כמו שהיה עם "גלעד") וע"כ לכאו' אין לימות המשיח מה לעשות בעניין...
כמובן שזו רק השערה ובכ"ז נצטרך לחכות למישהו שיבוא ויעשה סדר בעניין...הקולות עצמם עדיין זמינים בממשק האינטרנטי של עלמה רידר, יותר מסתבר שזה סיום ההתקשרות של ימות המשיח איתם,
-
@yankl כתב בקול ההקראה השתנה לפתע:
וכן שיבושים בהקראה כולל טקסט מנוקד, כפי שתיארו זאת היטב קודמיי.
לתועלת הרבים, מנסיון, יש לשים לב, לנקד "רק" את המילים שהוא "לא יודע" לקריין אותם כראוי "בלבד",
כיון שאם מנקדים לו את כל הטקסט, זה גורם ליותר בעיות בקריינות מאשר ללא ניקוד, (כיון שבהרבה מילים, דווקא בגלל הניקוד הוא מקריין אותם בצורה מעוותת),
(ובנוסף, הניקודים נחשבים כ"תוים", וניקוד מיותר יגרום לקיצור אורך הטקסט שהיה אפשר לתת לו לקריין בפעם אחת),
-
לגבי הצד של ימות המשיח, כיון שיש בעיה ברורה של מספר תווים, שלפחות יעשו אצלהם במערכת חלוקה. כשהם מפעילים את ההמרה או משהו.
-
אני רק מוסיף, שיש פרויקט מאוד טוב שמתאים גם לעברית, בשם coqui שזמין בגיטהאב, זה מאפשר לשבט קול של כל אדם יחסית בקלות וליצור באמצעותו טקסטים (המאגר המקורי כבר לא מתוחזק כאן יש פורק מתוחזק)
יש גם כאן מודלים מוכנים בעברית עם קול של שאול אמסטרדמסקי
בשביל שיהיה מהיר זה צריך GPU, אבל לשימוש אישי יספיק לדעתי גם בלי,
בהנחה והעניין הוא תקציבי, זה יכול להיות שימושי גם בצורה גלובלית ע"י ימות המשיח, שמסתבר שהעלות של כמה שרתים עם GPU בחוות השרתים שלהם אמורה להיות זניחה, (ומי יודע אולי הם ישיקו שירות API לTTS בתשלום למשתמשים מחוץ למערכות..) ואפשר לשבט קול של כל קריין פופולארי מהמגזר, ועוד לאמן אותו על טקסטים בלתי מנוקדים, כך שההגייה תהיה הרבה יותר מתאימה.. (יהיה אפשר לאמן קול אשכנזי-ליטאי, קול ספרדי, קול תימני, קול חסידי - עברית, קול חסידי - אידיש וכן על זה הדרך..)
הייתי יוצר בעצמי דוקר פייל או גוגל קולאב מתאים לשימוש מיידי, אבל הרוחב פס שלי כרגע מוגבל, אבל אולי מישהו אחר יוכל לעשות את זה -
@אביי-ורבא יש גם את זה, שם אפילו לא צריך לנקד.
ממה שהם מציגים זה נראה מדוייק ממש, אם כי אצלי לוקאלית ניסיתי את זה על קול שהמודל לא אומן עליו ולא התלהבתי מהתוצאות. -
@אביי-ורבא @האדם-החושב
אני מקווה שלא זה מה שימות עשו שהתוצאה נראית בהתאם...
(ואם לא אז מה הם כן עשו שזו התוצאה?)