אבטחה - באימות דו שלבי / דעתכם... 🪪💂🏻
-
@MGM-IVR איך יוצרים איתם קשר?
אני הבנתי כאן מחיפוש בפורום שהם לא עונים, מה אפשר לעשות? -
@פלוס כתב באבטחה - באימות דו שלבי / דעתכם... 🪪
:
יש פה אפשרות של סקר בפורום כזה? נעשה שאלת הציבור...
אני מאמין שיש אפשרות, צריך רק הרשאות.
-
כמובן, גם אני מצטרף להנ"ל.
-
:
יש צורך שכל אחד יבחר לעצמו אם הוא מעוניין את זה במערכת שלו או לא.
-
:
אם כ"כ רוצים לעשות אבטחה - למה שלא יעשו את זה גם (ובעיקר...) דרך הניהול הטלפוני...
נשמח לתגובה רשמית בנושא.אולי מישהוא יאיר את עייניי מה אתה רוצים מ"שלוחות" ומה"ניהול הטלפוני".
אתה רוצה שיהיה טוקן קבוע בכניסה לשלוחת הניהול?
או שאתה רוצה שיהיה אפשרות בכניסה לניהול הטלפוני לשלוח בHedaer משהוא?
או שאתה רוצה שהמערכת תענה לאחר הקשה הסיסמה בJSON?מה אתה רוצים בדיוק מהטלפוני , ומה זה קשור לשלוחות?
-
@זאביק כתב באבטחה - באימות דו שלבי / דעתכם... 🪪
:
וכך יוצא שבמקום להשקיע את הזמן והאנרגיות לשידרוג ושיכלול המערכת שלי, אני צריך לבזבז את הזמן מדי תקופה, בכדי לשמר את המערכת הבסיסית הקיימת, שלא יתחילו לשמוע שם פתאום: אין מענה מ API...,
זה בוודאי אשמתם של ימות המשיח ששומעים אין מענה משרת API, נכון?
כי ימות המשיח הייתה צריכה גם לכתוב לך את הקוד API שלך שיענה.. -
אני אנסה לענות בקצרה את דעתי בנושא.
הטענה על "חורבן" שהולך לקרות - לא נכונה.
אני מסכים שלקוחות יצטרכו לבצע התאמות, ויהיה להם את הזמן לזה, אבל אני לא מקבל את הטענה ש"חודשי עבודה".האימות הדו-שלבי באתר הוא באתר.
אני כתבתי למעלה בראשי פרקים את התכנון בנושא לAPI.מבחינה טכנית - לא יהיה שום פגיעה בפונקציונליות של הAPI וכד, נהפוך הוא.
טענת "בניתי ללקוח משהוא, ושמתי את המספר מערכת והסיסמה בקריאות API עצמם, ויש לי את זה בערך 80 פעמים בשרת, ואני אפילו לא יודע איפה" היא טענה שלמעשה היא הסיבה הכי גדולה אולי אפילו להקדים את התאריך.
התחברות עם מספר מערכת וסיסמה בכל קריאה - לא ישאר.
סיסמת ניהול "1234" - לא ישאר.
אותה סיסמת ניהול במשך 10 שנים - לא ישאר.לדעתי לא יהיה אפשרות לוותר על האימות הדו-שלבי לגמרי. יש צורך לבצע אימות פעם בזמן מסויים, לא כל 5 דקות. מדובר בפעולה לגיטימית מאד שלוקחת לא יותר מ10 שניות...
בנוגע לטענות ה"אני צריך לכתוב קודים מחדש, יקח לי כמה חודשים" - אין לי הרבה איך לענות. או יותר נכון, אני יענה בעדינות: זה בעיה שלכם.
שינויים קורים. אין מה לעשות. אם אתה "מפתח" משהוא שאתה עושה את אותה הפעולה כל כך הרבה פעמים - וזה מפוזר אצלך בכל כך הרבה מקומות, אז תתמודד.למשל שהלקוח רוצה להחליף סיסמה למערכת שלו, אתה אומר לו "לא, זה נמצא אצלי במלא מקומות", נכון? כאמור .. זה התשובה.
בכל מקרה, לדעתי אתם לוקחים את הנושא קשה מידיי, ועדיין לא ברור לי בדיוק מה הנקודה שמפריעה לכם, לכן אני לא יודע לומר, אולי אתם כן צודקים שזה יהיה קשה מנשוא.
אבל לא מדובר שב01/11/2025 הAPI לא יעבוד יותר. אבל חד משמעית אני יכול לומר - יצטרכו לבצע שינויים, ויהיה זמן לזה. -
עד היום היינו נכנסים עם כתובת URL הכוללת שם מערכת וסיסמה בטקסט פתוח – מה שמהווה סיכון אבטחתי, מכיוון שכל מי שיש לו גישה לשרת או ל-API יכול לראות את הסיסמה בקלות.
מה שונה עכשיו?
בדיוק כמו שנהוג במערכות אחרות, כמו לדוגמה "נדרים פלוס" – המערכת דורשת אימות מבוסס מזהה גישה (Token) שאינו חשוף ולא עובר בטקסט גלוי.לדוגמה בתיעוד של נדרים פלוס (ראו צילום מסך מצ"ב), כדי לקבל גישה צריך לשלוח מייל ממייל מורשה כדי לקבל קוד אימות (ApiValid או ApiPassword).
למה זה טוב?
- מאפשר להחליף סיסמה בלי לשבור את כל ה-API
- זו סטנדרט אבטחתי מקובל ומומלץ
המהלך הזה בא להגן עלינו ועל המידע שלנו. תודה רבה ל @ימות-המשיח @שמואל !
-
@שמואל כתב באבטחה - באימות דו שלבי / דעתכם... 🪪
:
יהיה בעזרת השם אפשרות באתר להגדיר כתובות IP שלא יצטרכו לבצע אימות דו-שלבי. ואז הם יוכלו לבצע Login - לקבל טוקן - ולרוץ איתו. גם באתר הניהול הם יהיו פטורים מאימות דו-שלבי. רשימת ip לבנה ברמת הפיתוח זה בוצע, אבל צריך עוד לאפשר את זה באתר להגדיר את זה ולסגור פינות.
ומה יהיה עם
תוכנה
מבצעת חיבור api עם טוקן תקין (כלומר, לא מערכת וסיסמה). - איך הוא יזכור אותו?
הרי זה לא רץ ברמה של שרת, אלא בלחיצה על כפתור (לדוגמא) מוריד דו"ח וכדומה. -
@שמואל אם באמת יהיה APIKEY שיהיה אפשר לרוץ איתו בלי לשנות כל חודש (הוא עוקף את האימות דו שלבי, נכון?), זה כבר קצת נחמה. אבל עדיין אני לא יודע מה זה הMFA אבל נשמע שזה כבר לא פשוט לשנות מספר:סיסמא לטוקן, זה כבר קצת יותר מורכב, אתה מסכים איתי, גם אם אתה מתכנת סופר מסודר וכל הקוד שלך מסודר ומתוייק במקום ואתה יודע מה יש ואיפה, ועוד יותר בעייתי - לאנשים שקנו קוד לא תהיה דרך לעשות את זה.
טוב, כמו שאני רואה את הדברים, להתבכיין לא יעזור גם להתעצבן לא, סביר להניח שאנחנו לא נצא לרחובות להפגין (יש מספיק על מה לעשות את זה גם בלי זה), כדאי להתמקד בהלאה, למצוא כלים שיקלו עלינו את המעבר.
האימות דו שלבי באתר לא מענין אותי, זה תקין ומי שיש לו בעיה בפרטי יצירת קשר זה הזמן לרוץ ולשנות (ו @שמואל יש פתרון לכל החברות שפתחו קוים ונעלמו?), מה שמשנה זה שיטת ההזדהות בAPI, אני מניח שיש כלים שיודעים לסרוק את הקבצים של הקוד מקור, מי שיש לו גישה ממש לשרת בSSH אני מניח שיוכל להריץ משהו על לינוקס כדי למצוא את המקומות הנכונים ושם לשנות, נכון שזה יקח זמן אבל זה יקל יל הענין. מי שאין לו כזו גישה, טוב, זה כבר הרבה יותר בעיה, אולי זה המקום להציע פתרונות...בהזדמנות, נבקש לשחרר את התיעוד של התקן החדש שהולך להיות כמה שיותר מהר כדי שנוכל להיערך גם לזה ואולי גם לזה למצוא פתרון.
-
@שמואל כתב באבטחה - באימות דו שלבי / דעתכם... 🪪
:
טענת "בניתי ללקוח משהוא, ושמתי את המספר מערכת והסיסמה בקריאות API עצמם, ויש לי את זה בערך 80 פעמים בשרת, ואני אפילו לא יודע איפה" היא טענה שלמעשה היא הסיבה הכי גדולה אולי אפילו להקדים את התאריך.
כשאתה בונה מערכת לחיידר עם פונקציות מתקדמות אתה חייב להכניס במספר מקומות את ההתחברות,
וכשיש לך 5 מוסדות כאלה
וכשיש לך לכל אחד כמה שינויים מהסטנדרט
וכשאתה כבר לא זוכר למי עשית API בסקריפט, ולמי במשיכה רגילהזה לא טענה, "בעיה שלך, היית צריך קודם ללמוד בצורה מקצועית איך כותבים קוד נקי מסודר ושקל לתחזק אותו",
כי אם כן אני יכול לשאול אתכם באותה מידה, מדוע לא למדתם על אבטחה קודם, ואיך לסדר את כל זה מראש.
רוב המקימים כאן לומדים תוך כדי התקדמות, ממערכות רגילות משתדרגים לידיעות בAPI אח"כ מתמקצעים יותר, וכן הלאה
ובפרט שפעם היו צריכים דווקא טוקן, אח"כ הוסיפו התחברות בשם משתמש:סיסמה, מה שאומר שזה היה הקלה יותר, ולא להיפךחברת ימות המשיח שאמנם נותנת פלטפורמה מדהימה ובחינם [בדרך כלל], אבל היא נבנתה איתנו מהשעות שהשקענו ליצור תוכן להעלות אותו ולהפעיל את הקו, ומכאן הגיעו סכומי הכסף להפעיל את זה, ולהקים את זה,
כמובן איני טוען לבעלות או שותפות, אבל התחשבות נכונה, אני לא יכול לגמור את כל השעות שלי על שינויים מפליגים.רק לדוגמא
אני בניתי למישהו מערכת, האבטחה והמייל שיחזור הם שלי כמובן
אבל כעת הוא מתקשר אלי שהוא יותר לא יוכל להתחבר למערכת בלי אימות
אני צריך מעכשיו בכל חודש לתת לו אימות בשביל שיוכל להמשיך להתחבר למערכת...
ויש לי כעשרים כאלה [שנתתי להם שם משתמש וסיסמה והם מנהלים יחסית לבד]וכמבון הAPI, נכון אני לא מתכנת מקצועי
אבל השקעתי, למדתי, ובניתי, כעת לבנות שוב זה שעות של עבודה
לעבור מערכת אחרי מערכת, לבדוק בכל אחת היכן יש API, ולסדר שיעבור לאופציה החדשה.
אין סקריפט שרץ על כל הקבצים שיש לי בגוגל שיטס, ובשרת הפרטי ומוצא את החיבורים ומחליף אותם לבדרק לדוגמא, השבוע פנה אלי מישהו עם מערכת שבניתי לו לפני שלוש שנים שרוצה איזה דבר שם, אני כבר לא זכרתי בכלל שבניתי לו.
כמובן שהוא שילם על העבודה החדשה, שאני ייכנס , יבדוק מחדש מה קורה שם, ויעדכן מה שצריך, לקח לי כשעה, והוא שילם.
אבל כעת הוא לא ירצה לשלם, כי הוא לא מבין בזה, ולהסביר לו יקח עוד זמן
אני לא עובד עם לקוחות טייקונים שמבחינתם מה שאמרת קדוש ותקבל מייד כל סכום, זה הרבה חנויות קטנות, מוסדות שונים, ומערכות של כל מיני דברים שהכסף לא זורם שם יותר מידיהעלות [לי או למקבלי השרות שלי] תהיה אלפי שקלים, וחבל...
הדבר הזה שפתאום המתכנתים הראשיים לומדים נושא חדש וממילא מצעידים אליו את המערכת זה נפלא כשזה תוספת, אבל מקשה מאוד כשזה מחליף את הקיים.
בתקווה להבנה
@שמואל -
@מנסה כתב באבטחה - באימות דו שלבי / דעתכם... 🪪
:
אני בניתי למישהו מערכת, האבטחה והמייל שיחזור הם שלי כמובן
אבל כעת הוא מתקשר אלי שהוא יותר לא יוכל להתחבר למערכת בלי אימות
אני צריך מעכשיו בכל חודש לתת לו אימות בשביל שיוכל להמשיך להתחבר למערכת...
ויש לי כעשרים כאלה [שנתתי להם שם משתמש וסיסמה והם מנהלים יחסית לבד]זה לא בעיה, הוא יכול להוסיף את הטלפון שלו לאימות דו"ש
-
צודק, לא שמתי לב שניתן להוסיף ללא הגבלת תאריך